140 dolgozótól válik meg év végéig a Continental makói üzeme

2021. október 20. – 12:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ágazat átalakulására és alkatrészhiányra hivatkozva bocsátanak el további 140 dolgozót a Continental makói üzeméből, vette észre a Hvg.hu.

A ContiTech makói üzeme a Continental magyarországi gyárainak egyike, ahol összesen 1600-an dolgoznak. Az elbocsátások előzménye volt, hogy Makón és Vácott felbontották a kollektív szerződést, februárban emiatt sztrájkot is szerveztek Makón, ezután közel 100 dolgozót küldtek el az üzemből. A Délmagyarnak az üzemvezető cáfolta, hogy megtorlásként küldték volna el a sztrájkolókat. Az igazgató szerint üzleti okai voltak az elbocsátásnak, mert az üzem már harmadik éve volt veszteséges, illetve a globális félvezetőhiány és az elektromos autók térnyerése áll a hátterében.

A korábbi elbocsátásnál a cégvezetés a sztrájkot szervező szakszervezettel állapodott meg arról, hogy év végéig megegyeznek az új kollektív szerződés elemeiről, erről egyelőre annyit tudott meg a Hvg.hu, hogy folyamatban vannak a tárgyalások, a megállapodásról nyilatkoznak majd. A szakszervezeti vezető szerint a makói üzem vezetőjét ugyan lecserélték májusban, de az új igazgatóval sem javult a helyzet, többször próbáltak segítséget kérni konkrét ügyekben, de nem sikerült együttműködniük.

Hajdú Roland, a Makói Gumiipari Szakszervezet vezetője azt mondta, az elbocsátottaknak segítenek elhelyezkedni, ha az szükséges, az eddig kirúgott munkások pedig szinte kivétel nélkül elhelyezkedtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!