Tállai a forint gyengüléséről: Az emberek ebből semmit nem éreznek

2021. november 29. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Múlt héten önök történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy 370 forint volt az euró árfolyama” – jelentette ki Varju László. A DK képviselője szerint ezt az unokáink se fogják elfelejteni, és reméli, hogy a választók sem jövő áprilisban.

Az Orbán-kormány teljesítménye Varju szerint, hogy a legnagyobb az államadósság, a legdrágább a benzin, a leggyengébb a forint és legnagyobb az infláció.

Ezek után semmit sem érnek szerinte a dicsekvések. „Az önök munkája beérett, önök elbuktak, menniük kell” – fogalmazott a DK képviselője, hozzátéve, egy tisztességes végjátékra esetleg még lesz ideje a Fidesznek. „Meddig tervezi tétlenül nézni az Orbán-kormány a forint mélyrepülését?” – kérdezte Varga Mihálytól.

A pénzügyminiszter helyett Tállai András válaszolt, aki szerint most a legnagyobb a fogyasztás. Az államtitkár Gyurcsány-kormány válságkezelésével vetette össze a mostani lépéseket. Önök 2 millió embert vittek bele a devizahitelezésbe, hogy ne érezzék az önök megszorításait. A Fidesz segítette ki őket 2010 után kétharmados kormányzással. Gyurcsány elvette a 13. havi nyugdíjat, Orbán visszaadta – sorolta a példákat. Gyurcsány elvette a közszférában a 13. havi bért, a Fidesz a pedagógusoknak 10 százalékos, az egészségügyi dolgozóknak 72 százalékos béremelést, rendkívüli juttatást ad.

„Bizonyítjuk azt, hogy válság idején, magasabb infláció és forintgyengülés esetén is lehet olyan gazdaságpolitikát csinálni, hogy az emberek ebből ne érezzenek semmit” – jelentette ki Tállai. Sőt, még többet is tudnak fogyasztani az emberek – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!