Hohn Krisztina: Nem kapnak kellő védelmet a családon belüli erőszak áldozatai

2021. november 29. – 13:26

Másolás

Vágólapra másolva

A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat a gyűlölet – kezdte felszólalását Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője. A gyűlölet szerinte egyre erősödik az országban, és a politikusok bűne, hogy ilyen megosztottá vált a társadalom.

A nők elleni erőszakról beszélt a napirend előtti felszólalásában az LMP politikusa. Minél inkább arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb ilyen eset fordulhasson elő – fogalmazott. Akár 100 ezerre is tehető a családon belüli erőszak áldozatainak száma, és sok esetben nincs menekülőútjuk. A hatóságok sok esetben nem megfelelően kezelik a családon belüli erőszakot, a képviselő szerint nagyon rossz példák is vannak erre.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Hohn állítja, nem kapnak megfelelő védelmet az áldozatok. „Annyira szeretném, ha lennének társadalmi célú hirdetések, mert a családon belüli erőszak nem magánügy” – tette hozzá. Sokkal nagyobb gondot kellene szerinte fordítani a megelőzésre, és az elkövetők pszichológiai állapotát is vizsgálni kellene. Az LMP politikusa szerint minden megyében szükség lenne legalább egy áldozatsegítő központra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!