Gulyás Gergely: Kövér László beszédével jó szívvel azonosulhat az ellenzék is

2021. november 29. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Önök egykori fiatal demokraták még egészen más platformról indultak – kezdte felszólalását Burány Sándor. – Fiatal demokrataként követelték a pártállam lebontását, és kiakadtak azon, hogy titkosszolgálatok még a rendszerváltás idején is megfigyeltek ellenzéki politikusokat.” „Most minden jel szerint önök Orbán Viktor vezetésével azon dolgoznak, hogy ezek a pártállami idők visszajöjjenek” – mondta a Párbeszéd képviselője.

Még a Pegasus-botrány sokkjából se tértünk magunkhoz szerinte, és itt az újabb botrány, a magyar országgyűlés elnöke a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak az ellenzéket nevezte. „Mit védenek a szolgálatok: az önök hatalmát vagy a nemzet biztonságát?” – tette fel a kérdést Orbán Viktornak.

A miniszterelnök helyett Gulyás Gergely válaszolt, aki szerint Magyarország szuverenitását védik a szolgálatok. Úgy fogalmazott, Kövér László kiváló beszédének minden szavával egyetért. „Érdemes az egészet elolvasni, ezt javaslom önöknek is” – tette hozzá.

Kövér László nem hagyott kétséget Burány szerint, hogy a magyar ellenzékre gondolt, azaz az ellenzéket tekinti nemzetbiztonsági kockázatnak. Több mint felháborító – fogalmazott –, hogy ezt védeni próbálják.

Ez a beszéd önmagáért beszél – reagált Gulyás. Semmilyen titok nem volt ebben szerinte, de ezeknek a szerveknek a működése nem a nyilvánosságra tartozik. „Kövér László beszédével jó szívvel azonosulhat az ellenzék is” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!