Budai megüzente, van még bőven ingatlanügy

2021. november 29. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Budai Gyula a Városháza-ügyről kérdezte Orbán Viktort, aki helyett távollétében Kontrát Károly államtitkár válaszolt. A Fidesz egykori elszámoltatási biztosa szerint befolyással való üzérkedés és hivatallal való visszaélés bűntettének gyanúja is felmerülhet a fővárosi önkormányzat vezetésével szemben, „Kész szerencse, hogy az Országházat nem tudják eladni.”

A fideszes képviselő arról érdeklődött, milyen ingatlanügyekben indult vizsgálat.

„Magyarország demokratikus jogállam, ahol senki sem állhat a törvények felett. A magyar rendőrség mindenkivel szemben határozottan fellép, aki megszegi a törvényt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál 11 büntetőeljárás van folyamatban. A Belügyminisztérium gyakorlata szerint folyamatban lévő ügyről több tájékoztatást nem tudok adni” – válaszolta Kontrát.

Budai ezután felvetette, hogy egy újabb hangfelvétel alapján Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnek kell visszajuttatni 8-10 százalékot az ingatlan eladása után, jutalékként.

Két ügyben Budai személyesen is tett feljelentést. „Megnyugtatom ellenzéki képviselőtársaimat, hogy van még bőven.”

Kontrát megköszönte Budai szavait, megjegyezve, hogy a rendőrség minden törvényes eljárási cselekményt végrehajt, pártpolitikától mentesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!