Bősz: Csak az szavazzon a Fideszre, aki szeretne 400 forintos eurót

2021. november 29. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

„Sok családnak ebben az évben még karácsonyfára sem fogja jutni” – mondta Bősz Anett. Bármit vásárolunk, annak legalább a fele import, a forint gyengülése pedig táplálja az inflációt, ami idén meghaladja a hét százalékot.

Az infláció felemészti a megszerzett jövedelmeket a DK képviselője szerint, és bűnnek nevezte az árfolyampolitikát. A magas infláción Bősz szerint csak a kormányközeli vállalkozók gazdagodtak. „Gondoltak-e már arra, hogy a saját jólétük helyett a választóékkal törődjenek?” – tette fel a kérdést Varga Mihálynak.

A pénzügyminiszter helyett Tállai András válaszolt, aki cáfolta, hogy az infláció felemésztené a jövedelmeket, ezt a KSH és az Eurostat adatai igazolják. Az igaz szerinte, hogy magasabb és gyengült a forint árfolyama, de 2013-tól a jövedelmek minden évben meghaladják az infláció mértékét, és így lesz ez 2021-ben is. „Fogadják el, hogy ez a kormány nem a megszorítás politikáját választja” – mondta a DK képviselőjének, de azt is mondta, nézze meg Bősz, hogy mennyien vásárolnak az üzletekben.

„Csak az szavazzon a Fideszre, aki szeretne 400 forintos eurót” – jelentette ki Bősz, aki szerint az ország a szakadék felé rohan.

Tállai szerint ez csak Bősz vágya, az inflációt pedig nem a kormány okozza, hanem nemzetközi gazdasági folyamatok. Az államtitkár szerint a válság utáni időszak természetes velejárója a magas infláció, így van ez más országokban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!