Varga Judit: Még az ENSZ sem mondhatja meg a magyar szülőknek, hogyan neveljék gyermekeiket

2021. november 23. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Élesen bírálta az ENSZ szólás- és véleménynyilvánítási szabadsággal foglalkozó különmegbízottjának Magyarországgal kapcsolatos észrevételeit Varga Judit igazságügyi miniszter legfrissebb Facebook-posztjában.

„Úgy tűnik, Megbízott asszonynak az a mérgező környezet, ha egy országban nincs túlsúlyban a liberális fősodor, hanem épp csak annyira van jelen, mint a konzervatív oldal. Sajnáljuk, ha egyesek nem azt a liberális hegemóniát találják itthon, mint amit a »fejlett«️ Nyugaton megszokhattak, számunkra azonban a médiapluralizmus a különböző nézetek egyenlő megjelenését jelenti.

Azt is lassan megszokhatjuk, hogy a szokásos frázisokkal próbálják a gyermekeink védelmében tett intézkedéseket is élesen bírálni. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor álláspontunk világos: senki, még az ENSZ sem mondhatja meg a magyar szülőknek, hogyan neveljék gyermekeiket. Ez az ő kizárólagos joguk, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania” – írta Varga Judit.

Irene Khan, az ENSZ szólás- és véleménynyilvánítási szabadsággal foglalkozó különmegbízottja egyhetes magyarországi látogatása után arról beszélt, hogy a kormány által az elmúlt évtizedben végrehajtott médiapiaci beavatkozások, a gyűlöletkeltés és a „mérgező környezet” kockázatokat jelenthetnek a közelgő választásokon. Aggodalmának adott hangot a bevándorlók, menekültek és LMBTQI-közösség jogaival foglalkozó újságírókkal és jogvédőkkel szembeni gyűlöletkeltés miatt is.

A gyereknevelés kérdése központi kérdés, amióta a melegellenes módosításokkal ellátott pedofilellenes törvény megjelent, az ugyanis több szervezet szerint is sérti a gyermekeknek az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye (UNCRC) által rögzített jogait. A Hintalovon Alapítvány legfrissebb, először a Telexen megjelent kutatása szerint több mint százezer gyereket veszélyeztet erőszak vagy elhanyagolás Magyarországon, az esetek többsége még mindig rejtve marad, és tízből csak két felnőtt lépne közbe, ha a szeme láttára megütnének egy gyereket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!