Átadták a bicikliutat, kényelmesebben lehet elbringázni Győrből megnézni a pannonhalmi világörökséget

2021. november 20. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton hivatalosan is átadták a Győrt Pannonhalmával összekötő bicikliutat, így a bringázó turisták a korábbinál kényelmesebben tekerhetnek el megnézni a pannonhalmi világörökséget. Azok is jól jártak, akik a Győrtől délre eső településekre szoktak biciklizni, ezek egy része szintén biztonságosabban lesz elérhető kerékpárral.

Győr és Pannonhalma között összesen 18,4 km hosszú kerékpárút épült, amelyből 12,3 kilométer teljesen új építésű szakasz, további 6,1 kilométeren pedig a meglévő mezőgazdasági, önkormányzati, valamint gyalog- és kerékpárutakat újították fel, szélesítették ki, illetve közlekedést segítő burkolati jeleket festettek fel. A Nemzeti Infastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán közzétett képek alapján amúgy jól néz ki a bringaút, sőt, a környéke is, alább végig lehet nézni a galériát róla.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szombaton elmondta, hogy a hazai kerékpárút-hálózat hossza 2030-ra megközelíti majd a 15 ezer kilométert. Révész Máriusz pedig felidézte, hogy 2010 óta 1700 kilométer kerékpárút épült, az idén pedig több mint 250 kilométert adtak át.

A Balatoni Bringakör például évek óta folyamatosan fejlődik, ez pedig a népszerűségén is meglátszik, ugrásszerűen megnőtt a Balatonnál biciklizők száma. Az viszont biztos, hogy nem minden beruházás megy zökkenőmentesen: korábban a biatorbágyi bicikliút kapcsán is merültek fel problémák, nemrég pedig az borzolta a kedélyeket, hogy kivágták a tihanyiak kedvenc fáját egy bicikliút miatt, ami végül át sem megy a helyén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!