Ugrásszerűen megnőtt a Balatonnál biciklizők száma

2021. augusztus 01. – 11:22

Ugrásszerűen megnőtt a Balatonnál biciklizők száma
Fotó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

Másolás

Vágólapra másolva

A Balatoni Bringakör átfogó fejlesztését, a csaknem 200 kilométernyi beruházást több mint 4,9 milliárd forinttal támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – írja az MTI a minisztérium közlése alapján.

A Balatonnál több éve zajlik a Bringakör teljes felújítása. A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek a beavatkozások Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig. Északon a Tihanytól Balatonkeneséig tartó szakasz munkálatai a jelenlegi ütemezés szerint 2023 végéig érhetnek célba. A tókerülő kerékpárút egyetlen, még kiépítetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat majd Balatonrendesen.

A minisztérium szerint a magyarok leginkább vízparton szeretnek biciklizni: az országos kerékpáros forgalomszámlálás adatai 76 százalék feletti átlagos növekedést jeleztek a Balatonnál.

Több vidéki nagyváros közötti biciklis összeköttetés megvalósítását is segítik. Már zajlik a kerékpáros kapcsolatok tervezése Miskolc és Eger között 47 kilométeren, Tiszafüred és Balmazújváros között 52 kilométeren, Szigetvár és Kaposvár között 56, valamint Siófoktól Pécsig 136 kilométeren. 850 kilométernyi kerékpárútszakasz kivitelezését és előkészítését támogatják összesen 50 milliárd forinttal.

Idén július 24-én, szombaton volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon, közel 150 ezer.