Július 24. volt a legforgalmasabb nap a hazai turizmusban

2021. július 31. – 16:22

Július 24. volt a legforgalmasabb nap a hazai turizmusban
Fürdőző a Balatonnál – Fotó: Bődey János/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Idén július 24-én, szombaton volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon, közel 150 ezer; nagyon megnőtt a belföldi utazási kedv – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet szombaton közzétett podcastjében.

Guller Zoltán hozzátette: idén eddig 103 milliárd forintot költöttek a magyarok a vendéglátóhelyeken, ami jelentős növekedés az előző évi 87 milliárd forinthoz képest.

A júniusi 2,5 millió vendégéjszaka után júliusban nagyjából 5,5-5,8 millió vendégéjszakát tölthettek el a turisták a szálláshelyeken, és az augusztusi foglaltság is már több mint 3 millió éjszaka.

Ezek alapján a vezérigazgató szerint jó esély van arra, hogy a belföldi turizmus „hihetetlenül erős” nyarat könyvelhessen el.

A tavalyi számokhoz képest június-júliusban is növekedést mértek. Idén júliusban ismét rekordot dönthetett a tavalyi után a belföldi turizmus, 17 százalékos növekedést várnak – mondta. Augusztusban is 3,5-4 százalékkal magasabb vendégéjszaka-számot jeleznek előre 2020-hoz képest. Guller szerint az emelkedés a turisztikai ügynökség kampányainak eredménye, mivel az adatok szerint a népszerűsített térségekben, településeken az országos átlagnál nagyságrendileg magasabb bővülést mértek.

A leghatékonyabb Tokajban lett a kampány. Budapest és környéke, Szeged, és Gyula gyengébben szerepelt, ennek okát meg fogják vizsgálni.

A Balatonon és környékén a hétvégéken a tavalyinál alacsonyabb a forgalom, miközben a hétköznapok sokkal inkább megteltek.

A Balatonon a mobilcella információk szerint az egynapos látogatók száma hétvégén 7 százalékkal csökkent, hétközben viszont 30 százalékkal nőtt, ez is jól mutatja az átrendeződést. Azt is ki lehet mutatni, hogy minél melegebb van, annál többen, és gyorsabban foglalnak szállást, egyre közelebbi időpontra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!