Kósa szerint a Fidelitas akciói mindennél jobban elárulják, mi rejlik a jövő generációjában

2021. november 20. – 17:41

Kósa szerint a Fidelitas akciói mindennél jobban elárulják, mi rejlik a jövő generációjában
Kósa Lajos beszédet mond a Fidelitas tisztújító kongresszusán 2021. november 20-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz múlt vasárnapi tisztújítása után a párt ifjúsági szervezete is kongresszust tartott szombaton. Bár előzetesen regisztrált a Telex, nem engedték be kollégánkat a Puskás Aréna konferenciatermébe, erről itt írtunk bővebben. Így nem volt lehetőségünk meghallgatni a felszólalásokat sem, pedig az MTI tudósítása szerint jó pár miniszter, államtitkár, EP- és országgyűlési képviselő is beszédet mondott a Fidelitas rendezvényén, vagy videóban üzent a résztvevőknek.

Többek közt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke is felszólalt. Az állami hírügynökség beszámolója szerint a kormánypárti képviselő örömét fejezte ki, hogy a Fidesznek van ifjúsági szervezete, ezt ugyanis szerinte még a KDNP mondhatja el magáról.

Az ellenzéki pártokról Kósa szerint nem tudható, hogy van-e ifjúsági szervezetük, mint ahogy az sem, hol találhatók a székházaik.

Bár a Fidelitasnál valóban jóval kisebbek és kevésbé ismertek, mind a hat nagyobb ellenzéki pártnak létezik ifjúsági szervezete: Demokratikus Lendület (DK), Jobbik Ifjúsági Tagozat (Jobbik), Momentum TizenX (Momentum), Societas (MSZP) Jövő Egyesület (LMP), Zöld Front Ifjúsági Mozgalom (Párbeszéd).

Kósa: A Fidelitasnak van teljesítménye, mondanivalója

Kósa később a Facebook-oldalán megosztott egy rövid részletet is a felszólalásából. „Teljes mértékben támogatom a Fidelitasnak azt a politikáját, amit képvisel” – fogalmaz a videóban az országgyűlési képviselő.

Nagyon örül neki, hogy a Fidesznek van ifjúsági szervezete, „a szónak a független értelmében.” „Van kire támaszkodni, itt vannak az utódok, teljesítményük van, helyet követelnek maguknak, van mondanivalójuk, nemcsak a fiataloknak, de az egész társadalom számára” – folytatja a Fidesz alelnöke.

„És meg kell nézni az akcióikat, amit csinálnak, mert mindennél jobban elárulják a szándékokat, a képességeket, mi rejlik a jövő generációban.”

Hogy pontosan melyik akciókra gondolt a Fidesz képviselője, nem derült ki, pedig az elmúlt időszakban több látványos megmozdulása is a Fidesz ifjúsági szervezetének. Nyáron például lekaszálták a méhlegelőt a fővárosban, miután úgy gondolták, „Budapest baloldali vezetői a közterület gondozására is alkalmatlanok.” Nemrég pedig Nicolae Ceaușescut és Márki-Zay Pétert „baloldali ikertornyok”-nak nevezték egy Facebook-posztban, és közös fotót osztottak meg a román diktátorról és az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről.

Kósát megnyugtatja, hogy a Fidelitas tagjaiban látja azt a politikusi csapatot, amely megfogalmazása szerint „akkor is képes Magyarország hajóját kormányozni, ha mi már régen ücsörgünk augusztus végén a diófa alatt, és nosztalgiázunk arról, hogy annak idején hogy is volt.”

A Fidesz országgyűlési képviselőjét a kongresszus előtt sikerült elkapni pár szóra. Kollégánknak arról beszélt, nemcsak a fiatalokat kell bevonzani, hanem az időseket is. „De nem állunk olyan rosszul” – fogalmazott, mert „az új generáció tagjai” ott vannak a kormányban, Gulyás Gergelytől Varga Juditon át a fiatalokig, így az utánpótlás „elég jól sikerült”.

Kövér László: A Fidelitasnak kell átvinnie a normális Európa eszményét a túlsó partra

Minden fiatal nemzedék tagjainak életében elérkezik a pillanat, amikor úgy érzik, hogy egy kiüresedett, hazug világban ők hivatottak az értékeket megőrizni. Erről beszélt a Fidelitas kongresszusán Kövér László az MTI beszámolója szerint.

Utalt Nagy László Ki viszi át a szerelmet? című versére is, amikor azt mondta, harminchárom évvel ezelőtt a Fidesz tagjaiban is élt a vágy és megfogalmazódott az akarat, hogy mindig készek legyenek átkelni egy túlsó partra, magukkal menekítve mindazt, ami az életet széppé és jóvá teheti. („S ki viszi át fogában tartva a Szerelmet a túlsó partra!” – szól Nagy László verse.)

Az Országgyűlés házelnöke azt üzente a Fidelitas tagjainak, hogy nekik kell a normális Európa eszményét átvinni a túlsó partra, sőt, akár nekik is kell újjáépíteni ezt a túlsó partot.

Frissítés 19:30-kor: További két évig Illés Boglárka vezetheti a Fidelitast, újraválasztották elnöknek. Hét országos alelnök kapott továbbá megbízást: Baczkó Norbert, Biró Marcell, Bóka Bence, Farkas Dániel, Hack Angelika Lilien, Kiss Norbert, Szabó Krisztián Szilárd

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!