Ceaușescuhoz hasonlítja Márki-Zayt a Fidesz ifjúsági szervezete a Facebookon

2021. október 20. – 09:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ceaușescut és Márki-Zay Pétert „baloldali ikertornyok”-nak nevezi a Fidesz ifjúsági szervezetének egy friss posztja a Fidelitas hivatalos Facebook-oldalán. Nem új dolog az a narratíva, ami az ellenzéki előválasztás konzervatív győztesét baloldalinak igyekszik beállítani. A kormánypárt egyből egy olyan videóval reagált a hírre vasárnap, amiben azt állították: Karácsonyt a hódmezővásárhelyi polgármester váltotta a Gyurcsány-show-ban.

Ezután a fideszes kötődésű influenszerek és újságírók is beszálltak annak terjesztésébe, hogy Márki-Zay Péter egyszerűen nem lehet jobboldali, hiába állítja ezt magáról.

A Ceaușescuhoz hasonlítás is megjelent már, korábban például Jeszenszky Zsolt is posztolt erről, de a dolog most szintet lépett azzal, hogy ezt már a kormánypárt ifjúsági szervezete is terjeszti. Hogy a Fidelitas követői számára egyértelmű legyen, hogy mi a párhuzam a román diktátor és a magyar politikus között, a bejegyzés készítői – biztos, ami biztos alapon – nemcsak a két, egymás mellé vágott képre írták rá azt, hogy „Baloldali ikertornyok”, hanem a poszt szövegébe is. Hogy a dolog még bizarrabb legyen, valamiért a kétszeresen is szájbarágósan értelmezett bejegyzés szövegét így zárták:

👺 Kommentár nélkül. #fidelitas

Néző László, a kormánypárti Mediaworks holding főszerkesztője épp mostanában beszélt arról a a Hír TV Sajtóklub című műsorában, hogy Márky-Zay Pétert igazából még nem is támadta a kormányoldal. Pedig „tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!