A Mediaworks főszerkesztője szerint Márki-Zay még nem kapott a Fidesz hatékony ellenségmenedzseléséből

2021. október 19. – 11:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem is támadta még az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet a Fidesz és a kormány kommunikációja – állapította meg a kormánypárti Mediaworks holding főszerkesztője. Az ötszáz médiumot magában foglaló konglomerátumban a vidéki lapokért is felelős Néző László szerint Márki-Zay még hosszabb ideig lesz az ellenzék élén, mert „sem a Fidesznek, sem Gyurcsányéknak” nem áll érdekében „levenni ezt a figurát a sakktábláról” – idézte fel a 444.hu.

„Vannak, akik szerint nem kell vele csinálni semmit, csak hagyni kell, hogy beszéljen és kinyírja önmagát, annyi hülyeséget és hazugságot tud összehordani… ha nem így történik, hogy önmagát lövi lábon… akkor azt azért

ne felejtsük el, hogy igazából egyik oldal sem támadta még. Tehát a kormány vagy a Fidesz kommunikációja gyakorlatilag nem foglalkozott eddig Márki-Zayjal. Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája”

– mondta Néző a Hír TV Sajtóklub című műsorában.

Hol Gyurcsány embere, hol nem

Néző szerint egyébként nem csak a Fidesztől kell tartania Márki-Zaynak:

„De Gyurcsányéknak is épp elég borsot tört az orruk alá ez a figura, úgyhogy ők sem hagyják érintetlenül” – mondta Néző, kissé ezzel ellentmondva a kormányzati narratíva fő vonalának, amely szerint Márki-Zay mégis Gyurcsány embere. (Igaz, ez is már egy módosított álláspont, hiszen korábban épp arról beszéltek Márki-Zay esetében, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester nem nyerhet, mivel „nem Gyurcsány embere”. A Gyurcsány-központú kommunikációs stratégiát azonban a Fidesz láthatóan nem engedi el, így az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Fidesz és a hozzá kapcsolódó sajtó univerzumában gyors ütemben Gyurcsány újabb bábfigurájává lépett elő.

Arról, hogy az ellenzéki előválasztás után a Fidesz a szerintük mégis gyurcsánoiddá vált Márki-Zayról hogyan nyilatkozik, ebben a videóban tájékozódhat:

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről itt és itt olvashat bővebben. Az ellenzéken belüli győzelme utáni kihívásokról ebben az elemzésünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!