Magyar Nemzet: Csak négy kérdés lesz a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazásán

2021. november 17. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánypárti Magyar Nemzet értesülései szerint az eredeti öt helyett végül csak négy kérdést tartalmaz majd a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelminek nevezett népszavazás. Az alábbi kérdés kerülhet ki:

„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?”

A Nemzeti Választási Bizottság ugyan jóváhagyta a népszavazási kérdéseket, ám azokat többen, köztük a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a TASZ is megtámadta, a nemátalakító kezelésekre vonatkozót pedig az emberi méltóság védelmére hivatkozva el is kaszálta a Kúria, ezért a kormány az Alkotmánybírósághoz fordult. (A nemátalakító műtétek népszerűsítésére vonatkozó kérdést viszont átengedte a Kúria.) A Magyar Nemzet információ szerint azért kerül ki ez a kérdés, mert a kormány nem akarja megvárni az Alkotmánybíróság döntését.

Az ügyben megkerestük a kormányt is, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a Magyar Nemzet értesüléseit, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Az Orbán Viktor által korábban bejelentett népszavazás öt kérdése így hangzik:

  • 1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?
  • 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések.
  • 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • 5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Volner János volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő javaslatára egy időben tarthatják meg a parlamenti választást és a kormány által kiírt népszavazást, erről november 9-én döntött a parlament.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!