Orosz Anna egy valódi demokratikus választáson nem lenne Márki-Zay Péter szövetségese

2021. november 15. – 13:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Valódi demokratikus választáson nem indulnánk szövetségben, hiszen ott ideológiák állnak egymással szemben, mi például a progresszív adózás mellett vagyunk, ő meg az egykulcsos adót támogatja. De most egy autoriter rendszer lebontásának talán utolsó esélyéről beszélünk, a pillanatnyi különbségek másodlagosak” – mondta Márki-Zay Péterről a hvg360-nak adott interjújában Orosz Anna.

A Momentum alelnöke beszélt arról is, hogy jóban vannak Donáth Annával, aki szintén indul a Momentum elnöki posztjáért. „Anna markánsan balos víziót fogalmazott meg, én meg úgy látom, hogy – részben a sokszínű tagság miatt – most nincs itt az ideje az ideológiai újratervezésnek” – mondta a lapnak Orosz Anna, aki szerint az ellenzéknek és a Momentumnak erőt kell mutatnia.

Orosz alapvetően kvótapárti, és kifejezetten fontosnak tartja, hogy több nő legyen a politikában és az üzleti szférában, de azt is, hogy több férfi legyen például a tanárok között.

Orosz Anna október végén jelentette be, hogy elindul a Momentum elnöki tisztségéért, miután a párt alapító elnöke, Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztáson mutatott, várakozáson aluli miniszterelnök-jelölti szereplése után elbukta a bizalmi szavazást és lemondott.

Orosz Anna még az előválasztás előtt adott interjút a Telexnek, akkor vegyesnek értékelte a Momentum eredményét, és azt is mondta, hogy szerinte akkor tud a Momentum sikeres lenni hosszabb távon, ha megtartja azt a frissességét, amit hozott a politikába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!