Kötelező jelleggel minden, de tényleg minden piros-fehér-zöld lesz az államilag támogatott falusi kisboltoknál

2021. november 8. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 444 írta meg, hogy az államilag támogatott falusi kisboltoknak hogyan kell majd kinézniük. A cikk fizetős, és nem ír forrást, mindenesetre a 444 cikkén felbátorodva, egy célzott kereséssel mi is megtaláltuk az egyébként áprilisi arculati kézikönyvet.

A dokumentum szerint „a kedvezményezettekkel szemben elvárás, hogy a Magyar Falu Program arculati elemeinek használatával vizuálisan is láthatóvá váljon a Magyar Falu Programhoz való kapcsolódásuk. A konkrét megjelenési szabályok betartása az egységes, professzionális arculati kommunikáció alapja.”

Felsorolni is sok, mi minden lesz majd piros-fehér-zöld, de tegyünk egy próbát:

Kell egy támogatói tábla, még csak visszafogott nemzeti színekkel.

Aztán kell egy nyitvatartási időt tartalmazó tábla.

Kell egy nyitvatartást jelző tábla is.

Egy cégér is kötelező.

Megállító tábla nélkül nem bolt a bolt.

Ha újságot árul, azt így tegye:

Kell a kirakat aljára-tetejére matrica, és maga a boltnév sem nézhet ki akárhogy

Októberben írtunk arról, hogy a Magyar Falu Program keretében kisbolt nyílhat 121 településen, a program első döntései alapján mintegy 5,6 milliárd forint támogatást fizetnek ki az elkövetkező hetekben, hónapokban az alapvető élelmiszereket és vegyiárukat árusító új boltok nyitására. Maga az egész program idén 45 milliárdos.

Mint arról korábban a Telexen is írtunk, a kormány ezzel az intézkedésével évek óta a levegőben lógó témára reagál: a kistelepüléseken fogyatkoznak a kisboltok, mert nem éri meg üzemeltetni őket, így egyre több falusi lakosnak válik nehézkessé a napi cikkek beszerzése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!