Márki-Zay: Aki azt hiszi, a Fidesz bevándorlásellenes, az tényleg ostoba

2021. november 4. – 16:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közügynek tekinti, hogy Orbán Gáspár állítólagos melegségét kampánytémájává tette, és azt gondolta, nem kell majd annyiszor Szájer-orgiáznia, de mégis kell, mert a Fidesz nem engedett a „melegellenes propagandából”, mondta a Jelennek Márki-Zay Péter. A miniszterelnök-jelölt ezt arra mondta, hogy egy ideje már gyakran feszegeti az Orbán Viktor fiának vélt szexuális orientációját, illetve korábbi megszólalásaiban a „fél kormányt” is homoszexuálisnak nevezte.

Az interjúban arról is beszélt, „sajnos azt kell mondjam, hogy aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, az tényleg ostoba. Itt nem lehet ezt szépíteni. Ebben az országban nincs senki más, sem Soros, sem Gyurcsány, sem az ellenzék, sem Brüsszel nem hozott be ide migránsokat, csak Orbán Viktor. Aki ennek ellenére azt gondolja, hogy bevándorlásellenes, arra nem lehet mást mondani, mint hogy ostoba”. Márki-Zay szerint neki az csak jó, ha valaki felháborodik azon, hogy a Fidesz-szavazókat leostobázza, mert „így eljut mindenkihez, hogy mit is gondolunk”.

Márki-Zay egyébként maga a két lábon járó idézetgyűjtemény, a különféle megszólalásiról a Jelennek most azt mondta, „a hatékonyság igazolja ezeket a mondatokat. A cél igenis szentesíti az eszközt”.

Az interjúban a koronavírus-járvány is szóba jött, Márki-Zay azt mondta, szerinte régóta szigorítás kellene a járványhelyzet miatt. „Felelőtlenség volt a vadászati kiállítás megtartása, és igen, az október 23-ai nagygyűlések is. Jogos kritika lehet ez az ellenzék felé is”, mondta erről.

A kampánytanácsadójáról, Gurzó Ákosról is beszélt, aki szerinte „nagyon jól eladta magát mint politikai, vagy marketinges tanácsadó, gratuláltam neki, de megmondtam azt is, hogy nem értek sok mindennel egyet. Tehetséges szakember, az ő értékítélete az egy dolog, de ezt a kampányt nem mérések alapján vezetjük, hanem emberi értékek alapján”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!