Márki-Zay: Fel kell világosítani az ostoba, igazságtól elzárt embereket

2021. november 1. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter nem nézte meg az Elkxrtuk című politikai művészfilmet, a plakátokról azonban megvan a véleménye. Az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt a legutóbbi heti élő videós bejelentkezésében kijelentette:

„hogy mennyire konzervatív, jó ízlésű, keresztény a Fidesz, azt az mutatja, hogy az ország teli van egy olyan filmnek a plakátjával, aminek még a címe is vállalhatatlan egy tisztességes keresztény-konzervatív ember számára.”

A politikus nem mondta ki Kálomista Gábor filmjének a címet, de szerinte ilyen címmel teleplakátolni az országot, és kitenni a gyerekek szeme elé, az mindent elmond a Fidesz „állítólagos családbarátságáról”.

A miniszterelnök jelölt azt üzente a szimpatizánsainak, hogy a következő fél évben azt tudják tenni a kormányváltás érdekében, hogy „felvilágosítják az ismerőseiket, és felvilágosítják az igazságtól elzárt embereket, azokat az ostoba embereket, akik elhiszik, hogy a Fidesz nem bevándorlásszervező” párt. „Ha van még olyan ostoba ember az országban, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azokat tessék felvilágosítani, hiszen szó sincs róla: ha lopni lehet, a Fidesz bármit meg fog tenni, már eddig is tízezrével telepített be migránsokat az országba” – mondta.

Márki-Zay reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökének elmúlt napokban tett nyilatkozataira, amelyek szerint MZP befutó helyet kínált nekik a közös ellenzéki listán. A miniszterelnök-jelölt elismerte, hogy felhívta Kovács Gergelyt, és javasolta neki, mivel szerinte a jelenlegi kutatások szerint nem fog bejutni az MKKP a parlamentbe, az eddigi jó együttműködésük miatt szívesen segít nekik.

Bár a közös listán az ellenzéki pártok állítják össze, Márki-Zay azt mondta, hogy szívesen lobbizna az MKKP érdekében, hogy kapjanak egy befutó helyet, Kovács Gergely pártelnök azonban ezt elutasította.

A hódmezővásárhelyi politikus azt mondta, a legutóbbi parlamenti választáson például a Hegyvidéken minden körzetet megnyert a Fidesz, de ha az MKKP jelöltjére leadott szavazatokat hozzáadnák az ellenzékhez, akkor az ellenzék győzött volna. „Simán előfordulhat az, hogy a Kétfarkú Kutya Párt, Kovács Gergőék miatt fog Orbán Viktor hatalmon maradni”, ha az ő jelöltjeikre leadott szavazatok fognak hiányozni abban a több mint 80 körzetben, ahol jelölteket akarnak állítani – véli a miniszterelnök-jelölt.

MZP a videóban kijelentette, hogy nagyon erősen fog kampányolni azért is, hogy mindenki, aki kormányváltást akar, az a közös ellenzéki listára és a közös jelölekre szavazzon, mert csak így lehet leváltani a Fideszt. „Egy cél van, nem a személyes szimpátia kell meghatározza most a cselekedeteinket, hanem Magyarország felszabadítása a korrupció alól” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!