Önállóan, 85 jelölttel indítana országos listát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2021. október 29. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

Külön listán, és 85 egyéni képviselőjelölttel indul el a tavaszi országgyűlési választáson a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), mondta péntek este az ATV-ben a párt elnöke, Kovács Gergely. Az Egyenes Beszédben Kovács megerősítette, hogy a Kutyapártot felkereste Márki-Zay Péter azért, hogy az MKKP ne induljon el a hatpárti ellenzéki összefogás ellen tavasszal.

Kovács Gergely szerint viszont a kétfarkúaknak vannak szavazóik, akik rájuk és ebben a formában szeretnének szavazni. Ezt igazolja a Medián október közepén közzétett kutatási eredménye is, ami szerint

  • ha nem lenne közös ellenzéki lista, akkor az MKKP magabiztosan megugorná a parlamenti bejutási küszöböt egy 6-7 százalékos eredménnyel,
  • de az MKKP akkor is elérheti a bejutáshoz szükséges 5 százalékot, ha az ellenzék pártjai összefognak.

„Ha mindenki, aki minket szeret, ránk szavaz, lesz 5-6 képviselő a parlamentben, aki nem a Fidesz”

– mondta Kovács Gergely péntek este az ATV-ben. Neki alapvetően nem is lenne baja Márki-Zay Péterrel mint miniszterelnök-jelölttel, az őt támogató pártokkal (név szerint említve az MSZP-t, a DK-t és a Jobbikot) viszont nem közösködne. Erről a párt hivatalos Facebook-oldalán is megjelent egyébként egy igen hosszú poszt.

Kovács arról is beszélt, hogy már 85 választókerületben sikerült találnia jelöltet az MKKP-nak, azonban a jelöltállításban nem is ezeket a személyeket a legnehezebb megtalálni, hanem kiépíteni mögéjük egy csapatot. Eleve az országos listaállítás feltétele, hogy 14 megyében legalább 71 egyéni jelöltet állítson fel egy párt – amivel pont az MKKP-hoz hasonló kisebb pártok indulását gáncsolhatják el.

Mindenesetre ha a Kutyapártnak sikerül felállítani elég jelöltet a listához, és be is jutna a parlamentbe, ott nagyjából úgy működnének együtt a mostani ellenzéki pártokkal, akár az önkormányzatokban. Erre példa lehet Ferencváros, ahol az ellenzéki összefogás által jelölt Baranyi Krisztina alpolgármestere lett az MKKP-s Döme Zsuzsanna. Korábban Kovács Gergely is úgy nyilatkozott, hogy örülne, ha „bárki leváltaná, ami idenőtt az ország tetejére az elmúlt években”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!