„Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!” névvel folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése

2021. október 18. – 18:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsis Máté alig egy nappal az ellenzéki előválasztás végeredménye után a Facebookon jelentette be, hogy folytatódik a Fidesz augusztus végén indult aláírásgyűjtése, ami eredetileg a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! nevet viselte, és az volt a célja, hogy valamiféle kormánypárti aktivitást mutasson az ellenzéki előválasztási kampány finisében.

A Fidesz frakcióvezetője szerint eldőlt, hogy

Márki-Zay Péter lesz az, akinek a hátán Gyurcsány Ferenc visszatérne a hatalomba. A megjelent nyilatkozataik egyértelművé teszik, hogy közös kormányzásra áhítoznak, ami persze nem is csoda, hiszen a miniszterelnök-jelölt semmihez sem tud kezdeni a legnagyobb frakció támogatása nélkül, azt pedig Gyurcsány uralja.

És a nem kis részben a Gyurcsány Ferenc által is képviselt ellenzékiség leváltására sorompóba álló Márki-Zaynak Kocsis szerint

sem módjában, sem szándékában nem áll a gyurcsányizmustól mentesíteni a politikát, ezért a petíciós aláírásgyűjtést folytatjuk, meg kell állítanunk őket! Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay!

A kormánypárti kommunikáció és a kormánymédia hétfőn kezdte kartácsozni Márki-Zay Pétert. Minden csatornán elkezdték cáfolni azt, hogy a vidéki, keresztény, hétgyerekes, a fideszes családtámogatási rendszert időnként dicsérő ellenzéki miniszterelnök-jelölt jobboldali lenne, ehelyett „baloldali karrierpolitikus”-ként, „baloldali kirakatember”-ként hivatkoznak rá, aki „paktumot” kötött Gyurcsány Ferenccel.

Korábban a kormánypropaganda nem igazán ment szembe Márki-Zay ideológiai öndefiníciójával, és Gyurcsánnyal sem kötötte őt össze – a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István nem olyan rég határozottan ki is jelentette, hogy Márki-Zay azért nem nyerheti meg az előválasztást, mert ő nem Gyurcsány embere.

Hétfőn egyébként kormánypárti képviselők megpróbálták a Telex kamerája előtt is megmagyarázni, miért vált a korábban „Nem Gyurcsány embere”-ként jellemzett, Márki-Zay Péter egyszer csak Gyurcsány bábjává:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!