Márki-Zay: Egy sátorból sem hallottuk, hogy fideszesek rám szavaznának

2021. október 14. – 21:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Semmi jelét nem látom, hogy a Fidesz engem támogatna, és egyetlen sátorból sem hallottuk azt, hogy fideszes szavazna rám” – mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt csütörtök este az ATV Voks című műsorában arra, hogy a kormánymédia most őt támadja, Dobrevet Klárát pedig dicséri, illetve hogy Dobrev előtte az Egyenes beszédben azt mondta, a DK-hoz tömegével jönnek olyan bejelentések, miszerint a szavazósátraknál a fideszesek Márki-Zay Péterre szavaznak.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje beszélt korábban arról, hogy nem zárható ki, hogy a fideszesek épp Dobrev Klára mellett mozgósítanak, így egymillió forintot ajánlott fel annak, aki leleplez egy ilyen választási csalást.

Arról is beszélt, vannak kiszivárogtatott információk arról, hogy áll a két jelölt a második forduló versenyében, ezek pedig szerinte rá nézve pozitívak, de tartózkodna attól, hogy részleteket mondjon. Azt is mondta, a magas választási részvétel neki kedvez, 500 ezres részvétel fölött van arra esély, hogy ő győzzön az előválasztáson.

Márki-Zay ezután elismételte, amit a szerdai vitán is mondott, hogy az ő kampányrendezvényein nem támadják Dobrevet vagy a kampánytársait. Ahogy azt is elismételte, hogy a Dobrevvel közös nyilatkozat eddig azért nem valósult meg, mert Dobrev ragaszkodott hozzá, hogy benne legyen, hogy az előválasztáson mindkettejüknek ugyanakkora esélyük van. Márki-Zay az ATV-n csütörtökön azt is mondta, ezt a közös nyilatkozatot kiadják majd Dobrevvel, ő pedig nyilvánosságra hozza majd az erről szóló sms-váltásukat.

Ha Dobrev Klára nyer majd az előválasztás második fordulójában, vagyis ő lesz az, „akit az ellenzék a vágóhídra küld majd”, akkor ő maga gratulálni fog neki, kézfogással vagy telefonon, mert ő a tisztességes versenyben hisz, mondta Márki-Zay, aki szerint az előválasztással „sok árkot betemettünk”.

Ezután megkérdezték Márki-Zayt: ha ő alakíthatna kormányt jövőre, hogyan tudná megállítani a parlamenti szövetségesei által indított esetleges konstruktív bizalmatlansági indítványt? Mire ő azt felelte: azt nem tudná megállítani, a kérdés azonban inkább az, hogy az ellenzéki pártoknak ez érdeke-e, vagy van-e köztük áruló, zsarolható ember. Ezután feltette a kérdést, miszerint ki az, akire nemcsak a férje, hanem jobb- és baloldali emberek is rábíznák a kormányalakítást? – utalva ezzel önmagára.

Márki-Zay ezután azt is elismételte, továbbra is szakértői kormányt akar, de az elszámoltatást például Hadházy Ákosra bízná.

Márki-Zay Péternek egyébként két vitapartnere volt a műsorban: Barna Zsuzsanna, a Nyugati Fény baloldali pártlap újságírója, és Juhász Péter, az ex-Együtt elnöke, jelenlegi blogger.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!