Ez a pillanat is eljött: rommá dicsérik Dobrev Klárát a Magyar Nemzetben

2021. október 12. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A pártlapok cikkeit általában azért szórakoztató olvasni, mert lehet tippelgetni, hogy éppen ki üzen kinek a holdudvarban, milyen harcok, tervek, irányok, törésvonalak vannak elrejtve a sorok között.

Tökéletes példa erre a Magyar Nemzet keddi, szenvtelen és érzelemmentes reggeli vezető cikke, amelyben összeszedik, hogy kik tették le a voksukat az ellenzéki előválasztásban Dobrev mellett.

Nézzük csak, mi van benne. De főleg azt, hogy mi nincs.

Nincs például az, hogy az ellenzéki előválasztás egy színjáték. A moslékkoalíció színjátéka. Egy bohóckodás. Aztán nincs benne leírva Gyurcsány Ferenc neve, így az a szó sem, hogy feleség.

Sorra jönnek elő az olyan emberek nevei, akiket a Nemzet-olvasók puszta kézzel tudnának megfojtani egy kanál vízben, például Demszky Gáboré vagy Vásárhelyi Máriáé. De sehol egy jelzős szerkezet, mondjuk, hogy korrupt, bukott, tolvaj, tehetségtelen Demszky, akinek a regnálása alatt 4-es metró, Hagyó-botrány, blabla, bármi. Nem, ők most olyan emberek, akiknek a véleményére lehet adni.

Az Európai Parlament is előkerül a cikkben, és ugye tudjuk, hogy Brüsszel a magyarok életére tör, béklyóba ver, buzivá tesz, migránsokat hoz satöbbi. De nem itt, és nem most, amikor Dobrev Klára győzelme a tét!

Nézzük csak a hízelgő mondatokat, igaz, mind idézet, de így, telibe, kommentár nélkül leírja a Nemzet:

  • Dobrev Klára az Európai Parlament alelnökeként a leginkább beágyazott az európai politikában
  • korrekt munkakapcsolat
  • hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli az európai értékeket
  • a legjobb adottságokkal, képességekkel rendelkező jelölt
  • megvan az esze, a felkészültsége, a munkabírása és a kormányzati gyakorlata is
  • úgy érzem, nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond.

És akkor nézzük a Márki-Zayra vonatkozó mondatokat, ezek is idézetek különböző fontos-híres emberektől:

  • enyhén és mérsékelten (…) homofób, antifeminista, cigányellenes jelölt
  • az a fajta politikus, aki szeret erőseket mondani, provokálni
  • az elmúlt héten számomra a totális megbízhatatlanságát bizonyította. (…) Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell.

Hát, ezek után nem túl nehéz megfejteni, hogy a kremlinista, sorokközöttolvasós konklúzió valami olyasmi, hogy a Fidesznek jobb lenne, ha Dobrev nyerne, mert egyrészt egy ismerős establishment tagja, különösebb váratlan fordulatok nem várhatók tőle, másrészt remekül illik a gyurcsányozós kampányba, amivel a Fidesz készül 2022-re. Márki-Zay pedig ennek pont az ellentéte: kiszámíthatatlan, és keresztülhúzza a Fidesz kommunikációját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!