A Párbeszéd egyik kulcspolitikusa Dobrev neve mellé húzta be az ikszet

2021. október 10. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klárát támogatta az ellenzéki előválasztás második fordulójában Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere. A politikus erről Facebook-posztban számolt be vasárnap délelőtt, nem sokkal azután, hogy elindult a választás.

Azt írta, hogy Márki-Zay Péter az elmúlt héten „a totális megbízhatatlanságát bizonyította” számára. „Kétlem, hogy Péter akár a koalíciós kormány felállításáig el tudna jutni ezzel a habitusával. Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell” – fogalmazott Barabás.

Hozzátette, hogy bár nagyon sok vitája van a Demokratikus Koalícióval, de abban egyetértenek, hogy stabil és kiszámítható kormányzatra van szükség. „A felkészültséget és nyitottságot én most Klárában látom” – tette hozzá a Párbeszéd politikusa.

Barabás színvallása azért érdekes, mert a Párbeszéd péntek óta többszöri megkeresésünkre sem árulta el, melyik miniszterelnök-jelölt mellé állnak a második fordulóban. Legutóbb azt ígérték, hogy az elnökség hétvégére kialakítja végleges álláspontját, de mindeddig semmilyen hivatalos álláspontot nem tettek közzé.

FRISSÍTÉS 15:15-kor

A Párbeszéd Magyarországért Karácsony Gergelyt és Jóvátételi programját támogatja, a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekről nem tettek említést vasárnapi Facebook-posztjukban.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt mondta, hogy pártja megosztott a kérdésben, szétesnének, ha valamelyik jelölt mellé letennék a voksot. Ehhez képest pénteken már két szocialista politikus, Nemény András és Gőgös Zoltán is beállt Dobrev mögé, szombaton pedig Hiller István is csatlakozott hozzájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!