A Párbeszéd egyik kulcspolitikusa Dobrev neve mellé húzta be az ikszet

2021. október 10. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klárát támogatta az ellenzéki előválasztás második fordulójában Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere. A politikus erről Facebook-posztban számolt be vasárnap délelőtt, nem sokkal azután, hogy elindult a választás.

Azt írta, hogy Márki-Zay Péter az elmúlt héten „a totális megbízhatatlanságát bizonyította” számára. „Kétlem, hogy Péter akár a koalíciós kormány felállításáig el tudna jutni ezzel a habitusával. Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell” – fogalmazott Barabás.

Hozzátette, hogy bár nagyon sok vitája van a Demokratikus Koalícióval, de abban egyetértenek, hogy stabil és kiszámítható kormányzatra van szükség. „A felkészültséget és nyitottságot én most Klárában látom” – tette hozzá a Párbeszéd politikusa.

Barabás színvallása azért érdekes, mert a Párbeszéd péntek óta többszöri megkeresésünkre sem árulta el, melyik miniszterelnök-jelölt mellé állnak a második fordulóban. Legutóbb azt ígérték, hogy az elnökség hétvégére kialakítja végleges álláspontját, de mindeddig semmilyen hivatalos álláspontot nem tettek közzé.

FRISSÍTÉS 15:15-kor

A Párbeszéd Magyarországért Karácsony Gergelyt és Jóvátételi programját támogatja, a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekről nem tettek említést vasárnapi Facebook-posztjukban.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt mondta, hogy pártja megosztott a kérdésben, szétesnének, ha valamelyik jelölt mellé letennék a voksot. Ehhez képest pénteken már két szocialista politikus, Nemény András és Gőgös Zoltán is beállt Dobrev mögé, szombaton pedig Hiller István is csatlakozott hozzájuk.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass