Dobrevet nem érdekli, hogy lesz-e visszalépés

2021. október 6. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klára is gyorsan reagált az egymásnak rendkívüli sajtótájékoztatókon üzengető riválisaira: miután egyelőre Karácsony és Márki-Zay sem akar visszalépni a másik javára, az ellenzéki előválasztás első fordulóját megnyerő DK-s miniszterelnök-jelölt arról posztol, hogy őt nem érdekli a taktikázás, és az sem foglalkoztatja, lesz-e visszalépés.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnökjelölt-jelöltje az előválasztás két fordulója közötti ellenzéki izgalmakat az első helyről nézheti: 34,8 százalékkal nyerte az első fordulót Karácsony és Márki-Zay előtt, és van közvélemény-kutatás, amely szerint még úgy is nyerne, ha valamelyik ellenfele visszalépne a másik javára. Erről azonban egyelőre semmiféle megegyezés nincs, a tervek szerint szerdán este hatkor ül le ismét tárgyalni Karácsony és Márki-Zay, csütörtökön pedig döntést kell hozniuk, hogy ki marad a szavazólapon. Míg azonban hétfőn úgy tűnt, ez időben megszületik, most már inkább csak az üzengetés megy. Szerda délben előbb Karácsony Gergely hívott össze sajtótájékoztatót, hogy bejelentse: ő semmiképp nem fog visszalépni, majd erre Márki-Zay is azzal állt elő, hogy ő az esélyesebb Karácsonynál egy Dobrev elleni párbajban.

Dobrev Klára erről a közösségi oldalán reagált, rájátszva az ellenzéki szavazók között, főleg persze az ő táborában a „taktikázással”, visszalépésekkel kapcsolatos ellenérzésekre. „Nekem az előválasztás nem százalékokról, esélylatolgatásról és taktikázásról szól, hanem arról a történelmi küldetésről, hogy jövő tavasszal legyőzzük Orbán Viktort és rendszerét. Engem csak ez érdekel. Az sem foglalkoztat, hogy lesz-e visszalépés vagy sem. Én a már kiesett és a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekre is kollégaként, szövetségesként tekintek, mert biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkra szükség lesz a kampányban és a kormányváltás után is. Meggyőződésem, hogy a kormányváltás azon fog múlni, hogy képesek leszünk-e felrázni az egész országot, hiszen csak Budapestről nem lehet kormányt váltani. Én ezen dolgozom jelenleg is” – írta ki Dobrev, azt kérve, hogy rá szavazzanak az október 10. és 16. közötti második fordulóban.

A visszalépések intézményével, legitimitásával és a vele kapcsolatos ellenérzésekről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!