Egy night club is felbukkant az offshore-gyanúba keveredett DK-s jelölt ügyében

2021. szeptember 29. – 10:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Idén júniusig volt az ügyvezetője az offshore-gyanúba keveredett DK-s jelölt, Ráczné Földi Judit annak a budapesti bejegyzésű Alba Autómosó Kft-nek, amelynek székesfehérvári telephelyei között az Opten feltünteti a Várkapu utca 3-at, nevesítve az Amigo Bár éjszakai klubot és a Koch László utca 2-t, a Vörösmarty Cukrászdát. Az éjszakai klubos kapcsolatot a Blikk vette észre.

A cukrászda pedig azért érdekes, mert éppen itt, vagyis a Várkapu 3-ban, a Vörösmarty Cukrászdában zajlik majd az előválasztás szavazatszámlálása. Az Opten céginformációs adatbázis szerint Ráczné június 21-ig képviselte az Alba Autómosót. A lap kereste a politikust, de nem sikerült megszólaltatniuk. A Telexnek azt mondta Ráczné, hogy nem kíván nyilatkozni az éjszakai bár ügyében. Információnk szerint a bár egyébként több éve bezárt.

Az Alba Automosó Kft. egy Delaware-i (vagyis egy ismert amerikai offshore-paradicsomba bejegyzett) társaság, a Minos King Global Business LLC tulajdonában állt. A Válasz Online derítette ki múlt héten, hogy Ráczné Földi Judit aláírási joggal rendelkező képviselője a cégnek.

Mindezt azért problémás, mert az ellenzéki jelöltek egy úgynevezett feddhetetlenségi nyilatkozatban írtak alá, amelyben volt egy erre vonatkozó pont, és Ráczné, a DK székesfehérvári jelöltje 2021. július 26-án úgy nyilatkozott, hogy nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. Hamarosan kiderült, hogy az Alba Autómosó tulajdonosa ezen a napon változott, és Szideropulosz György lett a tulajdonos. Az ügy előzményeiről itt írtunk részletesen.

A Telexnek határozottan tagadta Ráczné, hogy offshore tulajdona lett volna, és állította, nincs semmi köze a céghez, szerinte mindez csak az ellene folyó lejárató kampány része. Az etikai eljárás alatt viszont már úgy nyilatkozott, hogy 2010 óta valóban ő a cég képviselője, de nem tulajdonos. Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) végül a DK és a Jobbik szavazatával elutasította a Ráczné elleni panaszt. Az MSZP fellebbezett az ügyben, és már a Momentum is kizárná a DK jelöltjét. Az offshore-vád a miniszterelnöki-jelöltek második vitáján is előkerült, Karácsony Gergely bírálta a DK-t amiatt, hogy nem léptetik vissza a székesfehérvári jelöltjüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!