Orbán: A magyar család az asszony köré rendeződik

2021. szeptember 24. – 07:35

frissítve

Orbán: A magyar család az asszony köré rendeződik
Csend, adás! Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Percről percre követtük Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, pénteki rádiónyilatkozatát.

Az elmúlt hét főbb témáiról, így az Országgyűlésben hétfőn bejelentett gazdaságélénkítő tervekről, Brüsszel általa vélt árulásáról, valamint a magyar kormány családbarát politikájáról beszélt Orbán Viktor pénteki Kossuth rádiós beszélgetésében.

Véget ért a Kossuth rádiós beszélgetés.

„Azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat, és azokat viszont védeni, akik felelősségteljesen viselkedtek, és beoltatták magukat”

– mondta Orbán, hozzátéve, hogy szerinte a méltányosság elve ezt diktálja, ezért – hacsak a szakemberek mást nem javasolnak – a kormány nem szeretne lezárásokat, inkább az oltatlanokra vonatkozó, korlátozó szabályokat terveznek.

Orbán Viktor szerint a kormány nem tud ebben a kérdésben tovább menni, mert azt a társadalom nem fogadná el. Nekik addig terjedt a felelősségük, hogy biztosítsák, hogy legyen elég oltóanyag, ez pedig rendelkezésre áll.

„Ez egy színes ország, vannak, akik nem hajlandóak bízni az oltásban, és vannak felelősségteljesek, akik már a harmadik oltást veszik fel”

– mondta.

A kormányfő szerint kulcskérdés, hogy mi ismerjük-e jobban a vírust, vagy a vírus minket. Szerinte ma már majdnem olyan jól ismerjük a vírust, mint az minket, tudjuk, hogy az oltás az egyetlen megoldás.

A baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat

– jelentette ki, és arra biztatta azokat, akik eddig még nem tették, hogy oltassák be magukat, ezzel pedig csökkentsék a saját életüket érintő kockázatot, és védjenek másokat is.

Ezért szavaztak ránk – mondta Orbán Viktor a Gyurcsány-Bajnai-kormányok immár legalább 12 éves megszorításait felemlegetve, a minimálbér-emelkedés tervére vonatkozó kérdésre. A kormányfő szerint a fizetést úgy lehet visszaadni, ha emelkednek a bérek. Ha a munkaadókat terhelő adókat csökkentik, növekedhetnek a bérek.

Ez azt a jóvátételt, amelyet a Gyurcsány-Bajnai kormányok rombolása után megígértünk, azt most teljesítjük a munkavállalóknak

– mondta Orbán, hozzátéve: még a nyugdíjasoknak tartoznak, de harcol azért, hogy a következő választás előtt már úgy álljon a nyugdíjasok elé, hogy visszaadta a 13 havi nyugdíjat is.

Előbb-utóbb mindenki a tűzhelynél köt ki – mondta Orbán arról, hogy Magyarországon még mindig a nőkre, az anyákra gondol. A kormányfő a hétfői parlamenti bejelentéseit azzal magyarázta, hogy a pandémia leginkább a családoknak, gyermeket nevelőknek volt nehéz, ezért az adófizető magyar családoknak adnak visszatérítést, valamint a szintén jelentős gondokkal szembenéző kisvállalkozásoknak.

De a kormány célja egyértelműen az, hogy a gyermekvállalás gondolata nemcsak a család szentségéből, hanem gazdasági előnyökből is fakadhasson, magyarán a családot alapítók tudják, hogy ehhez minden támogatást megkapnak Magyarországon – mondta Orbán.

Be kell látni, hogy ennek feltételei nem biztosítottak, és a kormánynak éppen azért kell segítséget és támogatást adnia, hogy a gyerekvállalás célja és érdeke legyen a fiataloknak. Orbán célja az, hogy előnybe kerüljenek a családok, a gyermeket vállalók.

Orbán Viktor szerint az LMBTQ-közösség tagjai számára is biztosított a nyugodt élet Magyarországon, de „ne akarják nekünk megmondani, hogy hogyan neveljük a gyermekeinket”.

Orbán szerint a nyugat-európai az egy puszta matematikai megközelítés, ami a magyarok számára elfogadhatatlan. Szerinte a címben olvasható kijelentéséért Európában retorziók érték volna, pedig ez nem gyűlöletbeszéd, ő nem gyűlöl senkit.

Nagy forgalom van Budapesten, nemcsak a közutakon, hanem a politikában is – kezdte a kormányfő. „Eljöttek a barátaink”, fogalmazott Orbán arra a kérdésre, hogy minek tudja be, hogy a demográfiai csúcsra sok vezető külföldi politikus is eljött.

Orbán szerint Európa jövője azon múlik, hogy lesz-e gyerek Európában, és a magyar családpolitika emiatt keltheti fel a figyelmet külföldön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!