Több mint 200 ezren vettek részt eddig az előválasztáson

2021. szeptember 23. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán átlépte a 200 ezret az ellenzéki előválasztáson részt vevők száma, a sátrakban 57 806-an, interneten pedig 3902-en szavaztak az előző napon – írja az Országos Előválasztási Bizottság közleménye.

Összesen tehát 61 708 fő adta le szerdán a voksát. Ez valamivel kevesebb, mint az eddigi rekordot jelentő keddi napon, de a szervezők szerint továbbra is sokan vesznek részt az előválasztáson, aminek kezdete óta több mint 200 ezren szavaztak valamelyik miniszterelnök-jelöltre és a képviselőjelöltekre.

Szavazó adja le voksát a budapesti Széll Kálmán téren felállított szavazósátorban 2021. szeptember 20-án – Fotó: Bődey János / Telex
Szavazó adja le voksát a budapesti Széll Kálmán téren felállított szavazósátorban 2021. szeptember 20-án – Fotó: Bődey János / Telex

Az Országos Előválasztási Bizottság szerint az online szavazni vágyók száma továbbra is magas, ezért folyamatosan dolgoznak a kapacitás bővítésén. Ugyanakkor arra kérik a választókat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon, mert az gyorsabb és egyszerűbb.

„Az online szavazás elsősorban a külföldön vagy belföldön, de az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat. Kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy adja át a foglalt videóazonosítási időpontját egy rászorulónak!” – írják.

Választási térképünkön rá tud keresni, hogy melyik körzetben kik indulnak, és azt is megtalálja, hogy a jelöltek mellett mely pártok logói lesznek ott a szavazólapon:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!