Medián: Szoros versenyben, de vezet a Momentum jelöltje Hegyvidéken

2021. szeptember 15. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

Szoros lehet a verseny a XII. kerületet és a II. kerület egy részét magában foglaló budapesti 3. választókerület előválasztásán, írja a HVG360. A Medián felmérése szerint ugyan az összes kormányváltást akaró szavazó között stabil Hajnal Miklós (Momentum) előnye, de a „biztos” szavazóknál hasonlóan erős a DK-s Komáromi Zoltán támogatottsága is.

A kutatás alapján míg Hajnal Miklósra az ellenzékkel szimpatizálók 42 százaléka, addig Komáromira csak 33 százaléka szavazna. Azok között viszont, akik biztosan elmennének szavazni az ellenzékre, már 39 százalékos a DK jelöltjének a támogatottsága, a Momentumos Hajnal viszont itt is vezet 43 százalékkal.

A hegyvidéki körzetben Hajnal és Komáromi mellett indul az Új Világ Néppárt jelöltje, Visi Piroska is – igaz, a kutatás alapján jócskán elmarad a másik két jelölt mellett. Az összes kormányváltó szavazó 8 százaléka, míg a „biztos” szavazók 7 százaléka voksolna rá.

Utoljára júniusban készült felmérés a körzetben, akkor még a DK-s Komáromi számított a legnépszerűbb ellenzékinek 54 százalékkal, Hajnal támogatottságát pedig 36 százalékra mérte a Závecz Research kutatása.

A választókerületben legutóbb Gulyás Gergely nyert 42,7 százalékkal, a második a DK-s Bauer Tamás lett 39 százalékkal. Akkor az LMP, a Momentum és a Jobbik is külön jelölteket indítottak a kerületben, a most közösen felálló ellenzéki pártok politikusai 55 százalékot szereztek összesen. A Fidesz 2022-ben Fürjes Balázs államtitkárt fogja indítani a XII. kerületben, aki a bejelentéskor „budai megoldásokat”, polgári Magyarországot ígért a választóknak.

A három ellenzéki jelölt pedig nemrég a Partizán előválasztási vitáján találkozott egymással, ezen kiderült, hogy egyik politikus sem távolítaná el a sok vitát kiváltó XII. kerületi Turul-szobrot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!