Dobrev Klára a 35 éves kaszinókoncesszióról: „Ez az igazi hazaárulás!”

2021. szeptember 7. – 15:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje hazaárulásnak titulálta azt, hogy a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda 35 évre átadta a fővárosi kaszinók koncessziós jogát Fidesz-közeli üzletembereknek.

„Orbán 35 évre magáncégeknek adja az autópálya-üzemeltetést, a szemétszállítást és most már a kaszinókat is. Ez az igazi hazaárulás. Kormányváltás után azonnal elszámoltatjuk őket, különben ők fognak leszámolni velünk. Nemcsak győzni kell tudni, hanem kormányozni is!” – írta Facebook-bejegyzésében Dobrev.

Megírtuk, hogy nem tétlenkedik a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda. A 2024-ig szóló, már meglévő kaszinókoncessziókat adták ki újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Ehhez még koncessziós pályázatot sem kellett kiírni, elég volt egy ajánlattételi eljárás. Az új engedélyek így 2056-ig szólnak. A döntésről csak egy olvasói levélből értesültünk, de a Szerencsejáték Felügyelet oldalán megtaláltuk, tényleg ott vannak az új engedélyek.

Ahogy az autópálya-üzemeltetésben vagy a hulladékgazdálkodásban, úgy a szerencsejátékban is a 35 lett a szerencseszám. A Szerencsejáték Felügyelet oldalán ugyanis az látható, hogy a legértékesebb hazai kaszinókat, a Las Vegas családot üzemeltető cég is 35 évre kapott koncessziót. Cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!