Galla Miklós: Remélem, miniszterelnök úr válasza pozitív hatással lesz az MTVA kuratóriumára

2021. szeptember 1. – 18:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Galla Miklós Orbán Viktornak címzett nyílt levelet tett közzé a Facebookon, amiben a humorista arról panaszkodott, hogy nem kapta meg a Karinthy-gyűrűt az MTVA kuratóriumától. Orbán a humorista posztja alatt kommentben reagált. Ezután Galla azt mondta a Telexnek, reméli, hogy a miniszterelnök válasza pozitív hatással lesz a kuratóriumra, és megváltoztatják szerinte hibás döntésüket.

„A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták. Az okokkal kapcsolatban kiszivárgott információk szerint: A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához, B.: Nyilvánosan meztelenkedtem. Egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóságalapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Rágalmak” – írta bejegyzésében a humorista.

Hozzátette azt is, hogy az MTVA kuratóriuma egyetlen nyilatkozatára és egy korábbi nyílt levelére sem reagált. „Úgy vélem, ha bármiféle bizonyíték lenne a kezükben, már előálltak volna vele. De nincs, mert nem is lehet bizonyíték arra, ami nem történt meg. (Ha mégis előállnak valamiféle »bizonyítékkal«️, az kizárólag hamisítvány lehet.)” – írta. Majd Orbánhoz fordult: „Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm. Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem. Köszönöm figyelmét.”

Erre érkezett Orbán kommentje, aki azt írta: „Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A miniszterelnök kommentje után megkerestük Galla Miklóst, aki a Telextől értesült Orbán kommentjéről, ugyanis filmet nézett, nem látta a kormányfő hozzászólását. Számított rá, hogy ha érkezik komment Orbán részéről, akkor abban az lesz, hogy ő nem illetékes az ügyben. „Inkább az a kérdés, hogy erre az MTVA kuratóriuma hogyan reagál majd. Mert ők vannak döntési helyzetben” – mondta.

„Remélem, miniszterelnök úr válasza pozitív hatással lesz az MTVA kuratóriumára. És a téves döntésüket megváltoztatják” – mondta lapunknak Galla.

Megerősítette, hogy a közmédia kuratóriuma eddig semmilyen nyilatkozatára és nyílt levelére nem reagált. Számára ez azt jelenti, hogy a közmédiánál tudják, hogy „vaj van a fülük mögött, mert különben előálltak volna, hogy nekik van igazuk. Tehát az, hogy nem reagálnak, és az, hogy senki másnak nem adják oda a Karinthy-gyűrűt, ez számomra bizonyítja, hogy tudják, hogy tévedtek, csak nem elég karakánok ahhoz, hogy ezt elismerjék és korrigálják. Egyelőre. De bízzunk abban, hogy a nyílt levél és miniszterelnök úr válaszának hatására megfordul a széljárás.” Azt mondta, egy kicsit reménykeltő Orbán kommentje.

A humoristától június elején vonták vissza a Karinthy-gyűrűt, mert a közmédia szerint méltatlan a díjra. Galla már korábban is hangsúlyozta, hogy ez igazságtalanság vele szemben, a felhozott érvek hamisak, és követeli a gyűrűt. Később nyílt levelet írt a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához és az MTVA szakmai kuratóriumához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!