A közmédia szerint Galla Miklós méltatlan a Karinthy-gyűrűre

2021. június 11. – 10:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonják a Karinthy-gyűrűt Galla Miklós humoristától, mert a közmédia szerint méltatlan a díjra – írja a 168.hu.

Gallát még februárban értesítették arról, hogy idén ő kapja a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak járó Karinthy-gyűrűt, azonban az illetékes MTVA a héten visszavonta tőle az elismerést. Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – a díj alapítójának jogutódja – a Gallának küldött levélben azt írta:

„Ezúton értesítem, hogy a szakmai kuratórium döntése értelmében 2021. évben nem Ön részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével.”

A humorista értetlenül áll a döntés előtt, annál is inkább, mert a közelmúltban még portréinterjút is készített vele az M5 csatorna, hétfőn pedig még ő konferálta a Rádiókabarét. Galla az Indexnek azt mondta, egy MTVA-beli informátora szerint politikai körökben az az álhír terjedt, hogy csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához. „Teljes fikció! Semmilyen kommunikáció nem zajlott a mozgalom és köztem. De ez lehet a döntés hátterében. A politika ártatlan áldozatává váltam” – mondta.

Fotó: Mohai Balázs / MTI
Fotó: Mohai Balázs / MTI
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!