Mellár Tamás visszalépett a visszalépéstől, mégis elindul a pécsi előválasztáson

2021. augusztus 21. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön arról írtunk a Telexen, hogy Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője visszalép az előválasztástól, mert az MSZP ellenezte a jelölését. Szombaton viszont Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttel együtt Mellár azt jelentette be egy rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy mégis vállalja a jelöltséget.

Mellár arról beszélt, hogy korábban minden ellenzéki párttal egyeztetett, és első körben csak a Momentum jelezte, hogy önálló jelöltet állít a Baranyai 1. választókerületben az előválasztáson. Később a Demokratikus Koalíció is közölte, hogy nem támogatja Mellárt, majd néhány nappal ezelőtt az MSZP-Párbeszéd jelöltje sem ő lett, hanem a pécsi polgármester ügyvédje, Bodnár Imre. Akár mindketten is elindulhattak volna, de a két baloldali párt országos választási együttműködése nem indít egymás ellen jelölteket már az előválasztáson sem.

Mellár most azt mondta, el kellett gondolkodnia ezen a helyzeten, hogy van-e értelme elindulnia, ha nincs egységes támogatottsága, de most, hogy sikerült megegyezniük a helyi szereplőknek – Bodnár visszalépett – , így már teljes erőbedobással készül az előválasztásra.

A közgazdász, korábbi KSH-elnök, a 2008-ban még a Fidesz támogatásával pécsi közgyűlési képviselő, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapításában is aktív szerepet játszó Mellár Tamás 2018-ban független képviselőként, de ellenzéki támogatással jutott be a Parlamentbe. Miután a Párbeszéd frakcióját Bősz Anett távozása miatt a megszűnés fenyegette, átült hozzájuk, és arról volt szó, hogy az előválasztáson is a Párbeszéd színeiben, az MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával fog indulni.

Két hete Mellár Tamás még azzal posztolt Karácsony Gergellyel közös előkampányvideót, hogy köszöni a főpolgármester bizalmát és támogatását, „váltsuk le közösen a Fideszt 2022-ben!” Kerestük Mellár Tamást és a Párbeszédet is a visszalépés miatt, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!