Mellár Tamás visszalép, a szocialisták a pécsi polgármester ügyvédjét indítják helyette az előválasztáson

Legfontosabb

2021. augusztus 19. – 16:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Telex több forrásból megerősített információi szerint visszalép az ellenzéki előválasztáson való indulástól Mellár Tamás, aki a Párbeszéd jelöltjeként indult volna. Tudomásunk szerint Mellár jelölését erősen ellenezte a helyi MSZP.

Bár a két baloldali párt országos választási együttműködése alapján az MSZP és a Párbeszéd nem indít egymás ellen jelölteket már az előválasztáson sem, Pécsen nem sikerült megegyezni: a Párbeszéd Mellárt, a szocialisták pedig Bodnár Imrét, Péterffy Attila polgármester ügyvédjét akarta indítani, és a héten záruló ellenzéki jelöltállításon is mindkettőjüket regisztrálták elsőre.

Csütörtök délutáni információk szerint Mellár Tamás azonban visszalépett a jelöltségtől, amiről értesítette az Országos Előválasztási Bizottságot is. Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje ez alapján Bodnár Imre lehet a Baranya 1. választókerületben.

Mellár Tamás július 4-én választókkal beszélget – Fotó: Mellár Tamás / Facebook
Mellár Tamás július 4-én választókkal beszélget – Fotó: Mellár Tamás / Facebook

A közgazdász, korábbi KSH-elnök, a 2008-ban még a Fidesz támogatásával pécsi közgyűlési képviselő, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapításában is aktív szerepet játszó Mellár Tamás 2018-ban független képviselőként, de ellenzéki támogatással jutott be a Parlamentbe. Miután a Párbeszéd frakcióját Bősz Anett távozása miatt a megszűnés fenyegette, átült hozzájuk, és arról volt szó, hogy az előválasztáson is a Párbeszéd színeiben, az MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával fog indulni.

Két hete Mellár Tamás még azzal posztolt Karácsony Gergellyel közös előkampányvideót, hogy köszöni a főpolgármester bizalmát és támogatását, „váltsuk le közösen a Fideszt 2022-ben!” Kerestük Mellár Tamást és a Párbeszédet is a visszalépés miatt, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés, 17:41: cikkünk eredeti verziójában az szerepelt, hogy az MSZP szerint fellebbezett Mellár előválasztási regisztrációja ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!