Márciusban volt utoljára műszaki vizsgálaton az M7-esről lesodródó Mercedes busz

2021. augusztus 16. – 17:03

frissítve

Márciusban volt utoljára műszaki vizsgálaton az M7-esről lesodródó Mercedes busz
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„A balesetkor forgalomban lévő Mercedes busz 2013-as évjáratú, kifogástalan műszaki állapotú, és 2021 márciusában volt utoljára hatósági műszaki vizsgálaton. Folyamatosan karbantartott és ellenőrzött jármű volt, melyet lényegesen hosszabb utakra is igénybe vettek” – közölte a Telexhez eljuttatott közleményében az utazást szervező Rolitúra.

Vasárnap hajnalban az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon borult árokba egy turistákat szállító busz. A balesetben nyolcan meghaltak – köztük az egyik buszsofőr –, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben sérültek meg.

Az utazásszervező a közleményben megerősítette a korábbi sajtóhíreket, mely szerint az autóbuszt két gépkocsivezető váltva vezette, betartva az előírásokat a pihenő- és munkaidőkre vonatkozóan, továbbá egy idegenvezető kísérte a csoportot.

A balesetkor volánnál ülő sofőr a hajnali 20 perces egészségügyi szünetet követően Balatonlellénél, a baleset előtt kb. 45 perccel kezdte meg vezetési idejét, a kötelező pihenőjét követően.

A közleményben arra is kitértek, amit Szabó Roland utazásszervező a Telexnek vasárnap is megerősített, hogy a busz egy egynapos horvátországi útról érkezett volna haza. „Az utasokkal augusztus 13-án reggel 9-re érkeztek meg a horvátországi Krk-szigeten található népszerű nyaralóhelyre, Baskára. A szigetről az egész napos strandolást és városnézést követően 22 óra körül indultak vissza Budapestre”, írták.

A tragikus baleset után a sérülteket összesen négy kórházba szállították el a mentők, hétfőn 22-en már hazamehettek, de a súlyos sérültek még mindig kórházi ellátásra szorulnak.

A Telex információja szerint a rendőrség mára azonosította a halálos áldozatokat. Úgy tudjuk, hogy a buszsofőrön kívül hét nő vesztette életét. A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette információnkat, azt írták, hogy

„a 2021. augusztus 15-én kora reggel történt közúti közekedési balesetben 1 férfi és 7 nő vesztette életét. Az elhunytak mindannyian magyar állampolgárok”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!