22-en már hazamehettek a kórházból a buszbaleset sérültjei közül

2021. augusztus 16. – 16:11

frissítve

22-en már hazamehettek a kórházból a buszbaleset sérültjei közül
Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az M7-es autópályán vasárnap történt buszbaleset kilenc Budapestre szállított sérültje közül már csak ketten szorulnak kórházi ellátásra – közölte a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Sásdi Antal elmondta, az egyik sérültnek lábszár-, lágyrészsérüléseit kellett összevarrni; a főigazgató hangsúlyozta, állapota nem súlyos, de hosszadalmas lesz a gyógyulás. A másik sérült bordatörést szenvedett, őt is megfigyelik. Sásdi Antal jelezte: ezek a sérülések nyolc napon túl gyógyulnak, de valószínűleg nem kell ennyi időt kórházban tölteniük a balesetet szenvedőknek.

M1: Veszprémbe nyolc sérültet vittek, heten már otthon vannak

Nyolc sérültet vittek a mentők a veszprémi kórházba az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbaleset sérültjei közül, de hetet már haza is engedtek – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Az M1 helyszíni információi szerint hétfőn már csak egy súlyos sérültet ápoltak a veszprémi kórházban, akinek a combcsontja törött el, és az orvosok azonnal megoperálták.

A vasárnap hajnalban, az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt buszbalesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg.

Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a mentésben 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egységük vett részt. Az M1 korábbi információi szerint a Veszprémben ellátott nyolc ember mellett Siófokra tizenegy, Székesfehérvárra húsz sérültet vittek, a többieket Budapestre szállították.

Nyolc utast Siófokról engedtek haza

A Siófoki Kórház-Rendelőintézetben három embert ápolnak az M7-es autópályán vasárnap történt buszbaleset sérültjei közül – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn. Az M1 helyszíni információi szerint a Szabadbattyánnál történt szerencsétlenséggel összefüggésben tizenegyen kerültek a siófoki egészségügyi intézmény sürgősségi osztályára. Kivizsgálásuk és ellátásuk után nyolcat hazaengedtek, hármat felvettek, egyikük egy 30-40 év közötti súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedő férfi.

Az egyik sofőr édesanyja is meghalt az M7-esen történt buszbalesetben

Mint arról beszámoltunk, az M7-esen vasárnap hajnalban történt tragikus balesetben az egyik buszsofőr édesanyja is életét vesztette. K. János születésnapi ajándékként adta az utat anyjának, aki szerette volna látni a tengert.

A Horvátországból 56 utassal hazatérő busz Szabadbattyánnál ütközött neki egy felüljáró pillérének. K. János a becsapódás pillanatában az ajtó melletti ülésen pihent. Az ütközés következtében kirepült a szélvédőn, számára is rejtély, hogyan élhette túl az esést, írja a Bors.

A lap úgy tudja, hogy amikor a sofőr ezután sokkos állapotban hátrament a buszhoz, akkor tudta meg, hogy édesanyja is az elhunytak között van. A Bors telefonon elérte a sofőrt, de ő megtörten csak annyit mondott: még képtelen beszélni a történtekről.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!