Az egyik sofőr édesanyja is meghalt az M7-esen történt buszbalesetben

Legfontosabb

2021. augusztus 16. – 08:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az M7-esen vasárnap hajnalban történt tragikus balesetben az egyik buszsofőr édesanyja is életét vesztette, írja a Bors. K. János születésnapi ajándékként adta az utat anyjának, aki szerette volna látni a tengert.

A Horvátországból 56 utassal hazatérő busz Szabadbattyánnál ütközött neki egy felüljáró pillérének. K. János a becsapódás pillanatában az ajtó melletti ülésen pihent. Az ütközés következtében kirepült a szélvédőn, számára is rejtély, hogyan élhette túl az esést, írja a Bors.

A lap úgy tudja, hogy amikor a sofőr ezután sokkos állapotban hátrament a buszhoz, akkor tudta meg, hogy édesanyja is az elhunytak között van.

A Bors telefonon elérte a sofőrt, de ő megtörten csak annyit mondott: még képtelen beszélni a történtekről.

Fotó: Vasvári Tamás/MTI
Fotó: Vasvári Tamás/MTI

A busz egynapos kirándulásra vitt utasokat a horvátországi Baskára. A buszon 56 utas, ebből két gyerek, és két sofőr utazott. Vasárnap hajnalban 5 óra előtt a busz Szabadbattyánnál nagy sebességgel a leállósáv felé húzódott, majd nekiütközött egy felüljáró jobb oldali pillérének, és az oldalára dőlt. A balesetben nyolc ember halt meg, köztük a buszt vezető sofőr is, 48-an megsérültek.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozhatta a katasztrófát. Vannak arra utaló jelek, hogy a busz durrdefektet kapott, és emiatt vált irányíthatatlanná, de a pontos okokat szakértőknek kell tisztázniuk.

Szintén a Borsnak a balesetben elhunyt buszvezető fia azt mondta: felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsértő módon kezdtek találgatásokba a tragédia körülményeiről, és azt írták a fórumokon, hogy a sofőr elaludt a volánnál. A fiú azt mondta: a baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, édesapja akkor váltotta le a társát, Jánost. Apja őt is szerette volna elvinni Horvátországban, de a fiúnak az utolsó pillanatban valamiért elment a kedve az utazástól.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!