Publicus: A magyarok harmada szerint valós veszély, hogy LMBTQ-propaganda jelenik meg az óvodákban

2021. augusztus 9. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Publicus Intézet július végi közvélemény-kutatása szerint a magyarok 42 százaléka úgy gondolja, valós veszély jelent, hogy LMBTQ-szervezetek az óvodákban és iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak. A magyarok közel harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen tartalommal találkozik.

A Népszava megbízásából készült felmérés a magyarok melegellenességét, valamint Orbán Viktor miniszterelnök népszavazási kezdeményezésének megítélését vizsgálta. A gyermekvédelminek nevezett, de valójában a homofóbbá eltérített pedofiltörvényt megtámogató népszavazásról az ellenzéki szavazók nagyobb arányban értesültek (90 százalék), mint a kormánypártiak (75 százalék).

A Fidesz támogatóinak 55 százaléka szerint a népszavazás valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzékiek többsége (87 százalék) szerint egy politikai akcióról van szó, ami a választási kampány része. A fideszesek 78, az ellenzékiek 27 százaléka venne részt a népszavazáson.

Az iskolai szexuális nevelésről ebben a cikkben írtunk részletesen. A melegellenes módosító hátterével ebben a videónkban foglalkoztunk:


A Publicus Intézet a Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott népszavazási kezdeményezés megítélését is vizsgálta. Karácsony öt népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodának, többek között a Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampuszáról, valamint a gyorsforgalmi utak üzemeltetéséről is.

A Publicus vizsgálata szerint a válaszadók 58 százaléka ellenzi, hogy a kínai Fudan Egyetem Budapestre jöjjön, és 77 százalék nem támogatja, hogy a gyorsforgalmi utak üzemeltetése magánvállalatokhoz kerüljön. A Publicus szerint a fideszesek harmada is ellenzi a Fudan Egyetem fővárosi beruházását, és több mint kétharmaduk a gyorsforgalmi utak koncesszióba adását sem tartja jó ötletnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!