Csak zárt csomagolásban, elkülönítve lehet árulni a gyerekeknek szóló, nemváltást népszerűsítő termékeket

2021. augusztus 06. – 19:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, kizárólag zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely

„a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja”.

Pénteken délután a Magyar Közlönyben jelent meg a melegellenes törvény – melyet a kormány előszeretettel nevez gyermekvédelmi törvénynek – végrehajtási rendelete.

A rendeletben kikötik továbbá azt is, hogy „a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termékeket nem lehet forgalmazni nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt hely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül.”

A rendeletben a kormány által sokat kritizált iskolai felvilágosításról nem esik szó. A jogszabály 30 nap múlva lép életbe, betartását pedig a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd.

A kormány júniusban fogadta el a melegellenessé eltérített pedofiltörvényt, amelyben például megtiltják a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A kormány előszeretettel hozza fel az EU-ban nagy felzúdulást kiváltott törvényről, hogy biztosan ez a valódi oka a magyar helyreállítási terv csuklóztatásának. Orbán Viktor többször állította azt is, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, és rá akarja kényszeríteni, hogy LMBTQ-aktivisták járjanak be az iskolákba. Ezért aztán népszavazást is kiírtak, amiben a nemátalakító kezelések mellett a szexuális felvilágosításról is kérdeznek.

A témában készült magyarázó videónkat a törvény lehetséges utóéletéről itt nézheti meg:

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom