Augusztus 20-án korlátozások nélkül lehet ünnepelni

2021. augusztus 3. – 22:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány könnyít a járványügyi szabályokon az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kedvéért. A Magyar Közlönyben kedd este megjelent kormányrendelet szerint ezeken az eseményeken nem kell betartani a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket, a programok bárki számára szabadon, korlátozások nélkül látogathatók.

A kormányrendelet az augusztus 18. és 22. között rendezett állami és önkormányzati eseményekre is vonatkozik. A fogathajtó Európa-bajnokságot szeptember 2. és 5., míg a pápa látogatásával egybekötött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5. és 12. között tartják Budapesten.

A kormány grandiózus, háromnapos rendezvénysorozatot szervez az augusztus 20-i nemzeti ünnepre. Kovács Zoltán államtitkár azt mondta:

a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen tart majd az ünnepség, ez alatt több száz program lesz.

A 2017-es augusztus 20-i tűzijáték Budapesten – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
A 2017-es augusztus 20-i tűzijáték Budapesten – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint az ünnepi programok célja az, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat. A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – mondta.

A kormány egyébként fontosnak tartja a koncertek, rendezvények támogatását is az utóbbi időben, a múlt hét csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben több milliárd forintot különítettek el több száz koncertre, és további milliárdokat önkormányzati rendezvényekre. Erről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!