Milliárdokat szór ki a magyar állam bulihegyek szervezésére

2021. július 30. – 12:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi élet újraindítását és/vagy az emberek szórakoztatását nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is fontosnak tarthatja a kormány, mert amellett, hogy erre külön operatív törzset is létrehoztak Novák Katalin vezetésével, milliárdokat adnak koncertek szervezésére is – derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. Ez hivatali nyelven úgy hangzik, hogy:

„A Kormány megállapítja, hogy a koronavírus-világjárvánnyal szembeni hatékony magyar védekezést követően a gazdaság újraindításán túlmenően a közösségi élet újraindítása is kiemelkedő szerepet játszik; (…) megállapítja, hogy a közösségi élet újraindítását és az összetartozás-érzés erősítését szolgáló könnyűzenei események és rendezvények, koncertek minél nagyobb számban történő megvalósulása, továbbá az előadó-művészeti és rendezvényszektor segítése aktív állami feladatvállalást és támogatást igényel.”

Ennek megoldására összesen közel ötmilliárd (4 998 920 445) forintot különítenek el. A koncerteket 2021 augusztusától (igen, két nap múlva augusztus van) 2021 októberéig kellene megszervezni: szám szerint 356-ot.

  • nagyvárosi eseményekből és nagykoncertekből 40,
  • kisvárosi események és koncertekből 216,
  • falunap jellegű koncertekből pedig 100 lehet.

Persze ehhez kell programterv is, amit 2021. augusztus 1-ig (ez most vasárnap) kell elkészíteni. A rendezvényeket a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül bonyolítják le.

Ugyanebben a közlönyben arról is szó esik, hogy a Magyar Falu Program Részeként nyilvántartott, 5000 fő vagy ennél kevesebb lakosú településeken támogatni szeretnék az önkormányzati rendezvényeket (jó eséllyel falunapokat, egy ilyen javaslatot már Novák Katalin is említett nemrég): erre 2,8 milliárd forintot adnak az idei költségvetésből. A szervezést a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. végzi majd, mindösszesen 86 millió forintért cserébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!