Három és fél napos gigaünnepet szervez a kormány augusztus huszadikára

2021. augusztus 3. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-i nemzeti ünnepre – jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten. Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen tart majd az ünnepség, ez alatt több száz program lesz, írja az MTI. Az államtitkár szerint az augusztus 20-i központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat. A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – fűzte hozzá.

A kormány egyébként fontosnak tartja a koncertek, rendezvények támogatását az utóbbi időben, a múlt hét csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben ugyanis több milliárd forintot különítettek el több száz koncertre, és további milliárdokat önkormányzati rendezvényekre. Erről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!