Szivárványos pólóban volt Vettel, Deutsch Tamás a nácikhoz hasonlította

2021. augusztus 2. – 05:43

Szivárványos pólóban volt Vettel, Deutsch Tamás a nácikhoz hasonlította
Sebastian Vettel a Hungaroringen – Fotó: Florian Goga / POOL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szivárványmintás szájmaszkban és pólóban jelent meg a vasárnapi Forma-1 Magyar Nagydíjon Sebastian Vettel, négyszeres világbajnok versenyző. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a Facebookon a nácikhoz hasonlította az esetet.

Az Aston Martin csapat német pilótája pár nappal korábban élesen bírálta a Fidesz melegellenessé eltérített pedofiltörvényét, „Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz” – mondta.

Vettel hozzátette: szerinte rengeteg lehetőség lett volna már arra, hogy tanuljunk a múltból, ő pedig nem érti,

„hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni”.

Miután Vettel szivárványmintás szájmaszkban és pólóban jelent meg a vasárnapi futamon, Deutsch a Facebookon a nácikhoz hasonlította, azt írta „A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban”. És ehhez egy képet is kirakott az 1936-os berlini olimpiáról.

Deutsch posztjára az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István is reagált kommentben, úgy fogalmazott: „Tamás, milyen mélyre süllyedtek még, de tényleg? Az esztelen uszítás után most konkrétan lenáciztok egy világbajnokot (bárkit), mert veletek ellentétes véleménye van? Milyen szörnyetegek lettek az egykoron szabad és felvilágosult Magyarországért kiálló fiatal demokratákból…?!”.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton korábban az Instagramon állt ki a melegek jogaiért, és posztjában még arra is buzdította magyar embereket, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett. Nem biztos, hogy a sportoló teljesen tisztában van azzal, hogy a kormány népszavazási kezdeményezése pontosan milyen kérdéseket tartalmaz, vagy azzal, hogy a Fidesz narratívája minderről az, hogy a brüsszeli támadásokat, zsarolásokat és fenyegetőzéseket akarják a lakossággal együtt visszaverni.

Hamilton posztjára a magyar kormányból először Varga Judit igazságügyi miniszter reagált a közösségi médiában: azt írta egyebek mellett, hogy „jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből”. Kovács Zoltán pedig azt mondta hogy „talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amit Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit. Honnan tudná egy Forma–1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?”

A melegellenes törvénnyel és lehetséges következményeivel ebben a videónkban foglalkoztunk részletesen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!