Harminc ország budapesti nagykövetsége állt ki közösen az LMBTQI-közösség tagjai mellett

2021. július 19. – 18:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc ország budapesti nagykövetsége és több kulturális intézet is támogatásáról biztosította a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait a 26. Budapest Pride Fesztivál alkalmából – írja többek között Írország Budapesti Nagykövetségének Facebook-bejegyzése.

„Kiállunk amellett, hogy megilleti őket az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak. (…) A nemzetközi emberi jog azon a tág előfeltevésen alapul, hogy szexuális irányultságtól vagy nemi identitástól függetlenül minden ember egyenlő, és ugyanazok az emberi- és szabadságjogok illetik meg őket diszkrimináció nélkül.

Elutasítunk és elítélünk a szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt célba vett egyének ellen irányuló minden erőszakos, zaklató, stigmatizáló és megkülönböztető cselekményt a világ bármely táján.

(…) Aggodalommal tekintve a közelmúltbeli fejleményekre, amelyek veszélyeztetik a szexuális irányultságon vagy nemi identitáson alapuló megkülönböztetés tilalmát, minden országot arra biztatunk, hogy tegyen további lépéseket valamennyi ember egyenlősége és méltósága érdekében, függetlenül azok szexuális irányultságától vagy nemi identitásától. Fontosnak tartjuk, hogy a megválasztott vezetők és kormányok tiszteljék és védjék az LMBTQI+ egyének jogait” – írják közös közleményükben, amelyben kiemelik, hogy a régió hasonló eseményei közül a Budapest Pride-ot rendezik meg a legrégebb óta.

A nyilatkozatot az alábbi nagykövetségek és kulturális intézetek írták alá:

Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Chile, Ciprus, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Új-Zéland nagykövetségei, valamint a British Council, Cervantes Intézet, Camões Intézet, Cseh Centrum, Észt Intézet, FinnAgora, a Flamand Kormány magyarországi Képviselete, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kultúrintézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Wallonie-Bruxelles International

A melegellenessé vált pedofiltörvény története

A június közepén elfogadott magyar pedofiltörvény eredetileg csak a pedofil bűncselekmények komolyabb szankcionálásáról szólt volna, ám az utolsó pillanatban kiegészítették egy, a szexuális kisebbségeket hátrányosan érintő módosítóval, ezzel számos cikkben foglalkoztunk.

Ebben az 5+1 pontos összefoglalóban azt elemeztük, miért éri meg a Fidesznek mindez, és hol lehetnek a buktatók, ebben a gyorstalpalóban pedig azt vizsgáltuk, mi is van egészen pontosan a szövegben, és betartható-e így a gyakorlatban a törvény. Legfrissebb magyarázó videónkat a törvény lehetséges utóéletéről pedig itt nézheti meg:

A törvény betarthatóságáról és minden más felmerülő kérdésről ebben a cikkben írtunk részletesen, a jobb-, baloldali identitáspolitikai harcokról pedig ezt a videónkat ajánljuk!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!