Többórás várakozásra számíthat a határnál az, aki szombaton utazik Horvátországba

2021. július 3. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két, de akár háromórás várakozásra is készülhetnek szombaton azok, akik Letenyénél akarnak átjutni Horvátországba. A torlódás oka a megnövekedett forgalom mellett, hogy a horvát oldalon a beutazással kapcsolatos teljes körű adminisztráció időigényes, olvasható a Police.hu-n.

A Telex egyik olvasója arról írt, hogy szombaton reggel fél 7-kor értek Letenyéhez, végül délben jutottak át a határon. „Oltási igazolásokat nem, csak az útleveleket nézték a magyarok és a horvátok is. Három gyerekkel vagyunk; a kicsi 8 éves, a nagyok 13 és 14 évesek, tíznapos első Pfizer oltással. Az új szabályok miatt tegnap délután még fizetős antigén gyorstesztet kellet csináltatni nekik. Végül nem kérték az igazolásokat”, írta.

Fotó: Olvasónk / Telex.hu
Fotó: Olvasónk / Telex.hu

A rendőrség azt javasolja, hogy aki teheti, válassza alternatív útvonalként a szlovén, vagy a kisebb horvát határátkelőhelyeket, melyeknél a várakozási időket itt folyamatosan nyomon követhetik.

Horvátország június elején enyhített a beutazás feltételein. Eszerint már nem szükséges 14 napnak eltelnie a második oltást követően, aki ugyanis azt megkapta, beutazhat az országba. Fontos, hogy Horvátországban elfogadják a magyar védettségi igazolványt függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától, de emellé be kell mutatni egy másik igazolást is, amin mindkét oltási dátum fellelhető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!