Bíró Lászlót indítja a Jobbik a borsodi előválasztáson

2021. június 27. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Újra Bíró Lászlót indítja a Jobbik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben, Szerencs térségében, most az ellenzéki előválasztáson. A Jobbik közleménye szerint Bíró „jobboldali, keresztény, nős emberként az időközi választás után is rendületlenül, szívvel-lélekkel küzd” a választókerülete lakosaiért, és jól érti az ott élők problémáit, és az őszi borsodi időközi választáson a kormánypártok hazudtak róla.

Az összellenzéki jelölt, Bíró László ősszel, 1700 szavazattal maradt alul az időközi országgyűlési választásokon a Fidesz jelöltével, Koncz Zsófiával szemben, ezzel pedig a Fidesz-KDNP megőrizte a parlamenti kétharmadot. Kemény kampány volt, amiben a krumpli, laptopok, évekkel ezelőtti antiszemita megnyilvánulások is előkerültek, és amiben magas rangú politikusok is bevetették magukat mindkét oldalról.

Az őszi kampányban a kormánymédia több, évekkel ezelőtti sztorit is elővett Bíró ellen, például azokat az antiszemita megnyilvánulásait, amelyekben Budapestet zsidózva „judapestnek” nevezte. A hír Tv-nek pedig több korábbi varrodai alkalmazottja arról beszélt, hogy a politikus állítólag többször nem fizette ki a bérüket, volt, akinek több százezer forinttal tartozott. Ezekről akkor Bíró azt mondta a Telexnek, a bérelmaradás hazugság, az antiszemita beszólásokért pedig bocsánatot kért.

Az őszi választások után Hadházy Ákos arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy Bíró nemcsak antiszemita megnyilvánulásai miatt nem volt megfelelő jelölt, de egy korrupciógyanús ügy miatt sem. Hadházy állítása szerint az ügyről a kormánymédiából értesült, de a kampányhajrában nem akarta ezt nyilvánosságra hozni. Elmondása szerint a közös jelölt „egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét”. Hadházy szerint a „szociális szövetkezetezés” 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt, és a vizsgálatai alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. „Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.” Az ellenzéki pártok visszautasították Hadházy kijelentéseit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!