Hadházy tudomást szerzett a szerencsi ellenzéki jelölt korrupciós ügyéről, de a nyilvánosság előtt hallgatott róla

2020. október 12. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap a Fidesz–KDNP jelöltje, Koncz Zsófia nyerte meg a borsodi időközi országgyűlési választást, így megmaradt a kormánykoalíció kétharmados többsége az Országgyűlésben. Az ellenzéki jelölt a jobbikos Bíró László volt. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerint Bíró nem volt jó megoldás, és korrupciós ügyben is felmerült a neve.

Bíró László (Bődey János/Telex)
Bíró László (Bődey János/Telex)

A független országgyűlési képviselő Hadházy nem sokkal a választási eredmény kihirdetése után posztolt a Facebookon, ahol gyorselemzést adott. Szerinte nem volt tiszta a választás Borsodban, de az ellenzéket is kritizálta, mondván: az nem csinálta meg a házi feladatát. Úgy véli, a fennálló játékszabályok betartásával nincs is esélyük győzni.

Hadházy külön kitért a közös ellenzéki jelölt Bíró Lászlóra is. Szerinte nem volt jó jelölt, és nem csak korábbi antiszemita kirohanása miatt. Hadházy egyik súlyos állítása az, hogy a képviselőjelölt évekkel ezelőtt korrupciós ügybe keveredett. A szövege alapján úgy tűnik, hogy Hadházy képben volt, mi történt pontosan, de nem beszélt róla szélesebb körben.

„Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét. A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. A »szociális szövetkezetezés« 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam” – írta a képviselő.

Bíró Lászlót sokan támogatták az ellenzéki pártok prominensei közül. Szerencsen többek között személyesen megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd politikusa, Jakab Péter a Jobbik elnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A választás előtti napon is Bíró mellett kampányoltak aktívan.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!