Végrehajtó szedte be Bayer Zsolttól Hadházy Ákos 300 ezer forintos sérelemdíját

2021. június 21. – 10:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Végrehajtó szedte be Bayer Zsolttól azt a 300 ezer forintot, amit a bíróság ítélete szerint már korábban ki kellett volna fizetnie Hadházy Ákosnak a személyiségi jogai megsértése miatt. A költségekkel együtt összesen 379 ezer forintot hajtottak be Bayertől – írja hétfői Facebook-bejegyzésében Hadházy.

A Kúria tavaly szeptemberben mondta ki, hogy Bayer megsértette Hadházy személyiségi jogait, amikor 2017 októberében blogján egy bejegyzésben azt írta: „Hadházy geci, Szél Detti nyeli”, később pedig arról írt, hogy: „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember”. Hadházy emiatt pert indított a publicista ellen.

Bayer a bíróság másodfokú ítélet után azt ígérte, ötforintosokban fogja kifizetni az összeget, és még gyűjtést is szervezett erre. Hadházy ekkor jelezte, hogy a jogszabályok szerint maximum 50 darab ötforintost lett volna köteles elfogadni, végül végrehajtást indított Bayer ellen.

Fotó: Hadházy Ákos / Facebook
Fotó: Hadházy Ákos / Facebook

„Először elment a Kúriáig, pedig azt ígérte, nem fellebbez. Aztán azzal hencegett, hogy majd ötforintosokban fogja bedobálni az udvaromba a büntetést. Miután rájött, hogy maximum pár száz forintot vagyok így köteles elfogadni, történeteket talált ki arról, hogy majd az ő követői apránként állnak jót helyette, aztán meg hogy ő leadta a pénzt a képviselői irodaházban. Nos, egyik sem volt igaz, az irodaház portáján a parlamenti őrség nem is vehet át küldeményeket, postán pedig egyetlen, pécsi feladó küldött egy kis dobozt, amelyikben akár ötforintosok is lehettek, de azt bontatlanul visszaküldtem” – írja Facebook-posztjában Hadházy.

„Természetesen az igazi cél nem maga az összeg behajtása volt. Hanem az, hogy ez az ember legalább egyszer az életben érezze azt, milyen az, ha a dolgoknak következménye van. Nyilvánvaló, hogy nem fogja őt az összeg földhöz vágni, épp most fogadtak el a gazdái egy olyan törvényt, ami alapján potom pénzért megvásárolhatja a Várban potom pénzért bérelt lakását” – állítja a politikus, aki az ellenzéki előválasztáson a Momentum zuglói jelöltje lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!