Végrehajtást indít Bayer Zsolt ellen a ki nem fizetett 300 ezres sérelemdíj miatt Hadházy

2021. január 6. – 11:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Végrehajtást indított Bayer Zsolt ellen Hadházy Ákos független képviselő, mert a publicista nem fizette ki neki a korábban megítélt 300 ezer forintos sérelemdíjat. A Kúria még szeptemberben mondta ki, hogy Bayer megsértette Hadházy személyiségi jogait, amikor 2017 októberében blogján egy bejegyzésben azt írta:

„Hadházy geci, Szél Detti nyeli”.

Később pedig arról írt Bayer, hogy „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember”.

Bayer a másodfokú ítélet után azt ígérte, ötforintosokban fogja kifizetni Hadházynak az összeget, még gyűjtést is szervezett erre. Úgy látszik azonban, hogy ez sem ötforintosokban, sem más címletekben nem történt meg. Hadházy Facebook-posztjában megjegyzi, hogy a jogszabályok szerint maximum 50 darab ötforintost lett volna köteles elfogadni.

Kedden írtuk meg, hogy a Political Capital személyiségi jogi pert indít Bayer ellen, miután Bayer arról cikkezett a Magyar Nemzetben, hogy a PC elemzője, Krekó Péter egyik nyilatkozatában biztatta az ellenzéki politikusokat, hogy vegyék el a magyar lakosság kedvét a koronavírus elleni oltástól a kormányváltás érdekében. A mondatot több kormánypárti újság is felkapta, még Orbán Viktor is utalt rá hétvégi rádióinterjújában, mondván: „ritkán hallani ilyen gonosz mondatot”.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!