Beperli Bayer Zsoltot a Political Capital

2021. január 5. – 13:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Political Capital elemzője, Krekó Péter a Politicónak nyilatkozva azt mondta:

„Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”.

Krekó mondatát felkapta a kormánypárti sajtó, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája például az elmúlt évtizedek legnagyobb gazemberségének nevezte azt. Bayer értelmezésében Krekó arra biztatta ezzel az ellenzéki politikusokat, hogy vegyék el a magyar lakosság kedvét a koronavírus elleni oltástól a kormányváltás érdekében. Orbán Viktor is megjegyezte hétvégi rádióinterjújában, hogy „ritkán hallani ilyen gonosz mondatot”. Bayer a Citizengo.org oldalán petíciót indított „a baloldal oltásellenes kampánya”miatt.

A Political Capital keddi közleménye szerint azóta Krekó és családja több halálos fenyegetést kapott.

Emiatt sajtóhelyreigazítási pereket indítanak a kormányzati irányítású újságok ellen, illetve személyiségi jogi pert indítanak a cikkek szerzői, köztük Bayer Zsolt ellen.

„Reméljük, hogy minél többen és minél gyorsabban megkapják az uniós és hazai hatóságok által engedélyezett vakcinákat. Továbbra is úgy gondoljuk azonban, hogy az orosz és a kínai vakcinák melletti kormányzati kampány csak elbizonytalanítja a választókat az oltásokkal kapcsolatban.” Eközben a Politico is arról írt, hogy bár Krekó megjegyzése egyértelműen Orbán stratégiájáról szólt, a kormányzati média mégis számos cikket közölt arról, hogy az elemző oltásellenességre biztatja az ellenzéket.

A közlemény arra is kitér, hogy Bayer jellemző módon az orosz dezinformációs kampányoldalnak számító Citizengón indított petíciót, és közben védelmébe vette az egyébként a magyarok körében is igencsak elutasított orosz Szputnyik V nevű vakcinát.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!