Párttársa szerint Molnár Gyula pályafutása véget ért az MSZP-ben, miután bejelentette, hogy a DK frakciójába ülne be

2021. június 12. – 18:17

Másolás

Vágólapra másolva

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a párt szombati újbudai kampányrendezvényén jelentette be, hogy Molnár Gyulát, az MSZP politikusát indítják az ellenzéki előválasztáson Budapest 18. választókerületében, Budafokon és Újbudán. Molnár nagy meglepetésre azt is bejelentette, hogy ha nyer, a két párt megállapodása értelmében a DK frakciójába ülne majd be, ám az MSZP-t ettől még nem akarja elhagyni. Párttársa, Harangozó Tamás ugyanakkor máshogy látja a helyzetet, szerinte az egykori pártelnök egyben azt a döntést is meghozta, hogy egy másik párt színeiben kíván politizálni a jövőben – írja az atv.hu.

Amint azt cikkünkben mi is kiemeltük, Molnár a rendszerváltás óta meghatározó tagja az MSZP-nek, az elmúlt három évtizedben több magas tisztséget is betöltött a pártban. A kilencvenes évek végén alelnök, később budapesti elnök volt, 2016 és 2018 között pedig az MSZP elnöki feladatait látta el. 1994 és 2010 között a szocialisták országgyűlési képviselője volt, és az MSZP frakciójában ül 2018 óta is. Ennek fényében elég furcsa, hogy a DK frakciójába ülne be egy esetleges győzelem esetén, az ebből fakadó feszültségre az atv Híradója is rákérdezett, de Molnár Gyula azt mondta, nem tervezi ott hagyni az MSZP.

„Sokkal inkább azt gondolom, hogy másfelé fognak haladni itt a politikai együttműködések. Gondoljunk csak például Karácsony Gergely mozgalmára. Itt nagyon bonyolult világ lesz szerintem egy győzelem után”

– fogalmazott Molnár Gyula.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője szerint viszont Molnár Gyula nem intézheti el ennyivel ezt a helyzetet, az ő álláspontja az, hogy az egykori pártelnök pályafutása véget ért az MSZP-ben. Mint mondta, azzal, hogy Molnár egy másik párt színeiben és másik párt frakciójában kíván beülni, azzal egyben azt a döntést is meghozta, hogy egy másik párt színeiben is kíván politizálni a jövőben.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. Forrás: Koszticsák Szilárd / MTI
Harangozó Tamás, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én. Forrás: Koszticsák Szilárd / MTI

2018-ban szoros versenyben, kevesebb mint ezer szavazattal győzte le Molnár Gyula a Fidesz-KDNP jelöltjét, Németh Zsoltot a budafoki-újbudai választókerületben. Akkor a Jobbiknak, az LMP-nek és a Momentumnak is volt ebben a körzetben jelöltje. Az ellenzéki előválasztáson Molnár mellett Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja is elindul Budapest 18. választókerületében, és mögé állt be a Jobbik, illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

A Jobbik-közelinek számító Iránytű Intézet májusban készített választókerületi felmérése szerint az ellenzéki szavazók 32 százaléka Tóthra szavazna, míg Molnárra 29 százalékuk. Bollók Istvánnét a felmérésben megkérdezett ellenzéki szavazók 15 százaléka támogatta, de a DK-s szavazatokkal most jelentősen megnőhet Molnár esélye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!